Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 5 квітня 2023 р.

Всесвіт дитячого читання



    Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання - це гарна традиція, яка  відзначається  в Україні з 1945 року  і триває в період весняних канікул. А оскільки у нашому місті цьогоріч весняні канікули перенесені, то  тиждень дитячого читання, який розпочався у належний йому термін - кінець березня, продовжується до закінчення весняних канікул у Коростені… )) А якщо серйозно, то  варто було б  тему дитячого читання  акцентувати як головну у вихованні  і освіті. Сучасні діти, навіть гарно навчаючись у школі, не вміють висловлювати свої думки та мають скупий словарний запас, а це говорить про те, що діти не читають і від цього втрачають у розвитку.

  Тиждень дитячого читання –  це довготривалий захід, покликаний привернути увагу до важливості та проблеми цього ж таки читання і не бажання більшості дітей читати. Тому наша задача у тому, щоб зробити читання привабливим для дитини, цікавим і захопливим і для цього ми, фахівці дитячих бібліотек, вигадуємо безліч різних способів та засобів…

    Протягом тижня у бібліотеці- філії №3 щоденно проводилися  різноманітні заходи. Розпочався він стартпрограмою respect- читання «Всесвіт книжковий навчить і розважить», до якої увійшли прес-обстеження «Журнальні рубрики для допитливої публіки» та читацька руханка «Весняний словограй». Наступного дня  читачі відкривали «Таємниці книжкової полиці» підчас гри – квесту. Особливою популярністю у дітей користується книго-селфі «Ти де? А я - в бібліотеці!»; година дозвілля «Твій вільний час і книга» довела  нашим користувачам важливу формулу -  «правильна книга у правильний час», яка допоможе розв’язати ті чи інші проблеми та питання тінейджерів; сторітеліг «Сучасна русалонька та інші бестселери» був присвячений творчості М. Павленко.  





    Не залишився поза увагою наш великий Кобзар Тарас Шевченко. Його життю та творчості ми також присвятили один із днів читацького тижня - до бібліотеки завітали вихованці ДНЗ №13 з поетичним ланцюжком «Віршів віночок від Тараса».

Гамірно та весело тривав наш тиждень, але не завершився, бо саме виховання у дітей звички та потреби  читати є головним призначенням дитячих бібліотек. Діти, які читають, стають дорослими, які думають. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!