Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 29 квітня 2023 р.

Гра захопить, гра навчить

 


Міжнародний день настільних ігор відзначається з 2013 року, тож цьогоріч  він десятий –  ювілейний. Ініціатива відзначати цей день належить ведучому  американського Інтернет шоу про настільні ігри «Table Top» Уіллу Уітону.  Настільні ігри це дуже давній спосіб проводити час, йому вже понад 5000 рокі і перше, що спадає на думку коли мова заходить про настільні ігри це шахи, шашки чи доміно… Так, колись це були найпопулярніші ігри, але з часом ігор стало дуже багато і вибір для охочих цікаво та з користю провести дозвілля величезний.

     На перший погляд  комусь може здатися, що з інтернет-іграми вже ніщо не позмагається у популярності серед дітей та молоді і, нажаль, це часто  так, але прекрасною альтернативою для сучасних тінейджерів  є настільні ігри. 

Адже  різновидів цієї забави безліч – класичні, інтелектуальні, бродилки, логічні, азартні, психологічні, навчальні, економічні, пригодницькі, розвиваючі, стратегічні і навіть рухливі. Тож щоб зацікавити дитину можна підібрати гру, яка відповідатиме її темпераменту, розумовим здібностям та розвитку. А перевага настільних ігор у тому, що будь-яка з них сприяє розумовому розвитку і крім того це живе спілкування в реальному світі – чого зараз надзвичайно не вистачає дітям, молоді та й взагалі.

   Проєкт  «Ігровий портал» в нашій бібліотеці функціонує з 2018 року і за цей період набув гарної популярності серед наших користувачів різних вікових категорій. В бібліотеці є певний вибір ігор, які подобаються дітям , але часто до нас приходять і з власними іграми. Яскравим прикладом популярності серед молоді захоплення настільними іграми є наш  читач ще з дитячих років, а зараз студент Київського політехнічного університету – Каленьський Владислав.

Настільні ігри є цікавим та корисним доповненням і під час традиційних бібліотечних заходів, який робить захід більш привабливим для відвідувачів.

     Ігрова карусель «Ігро-Day скликає друзів» охопила різновікову аудиторію та дала нагоду її учасникам переконатися, що настільні ігри це можливість  не просто цікаво проводити дозвілля, а й при цьому пізнавати щось нове.

   В будь - який робочий час бібліотеки ви можете завітати до нас та переконатися, що біліотека це вже не просто книгозбірня, а  й комфортна дозвіллєва територія, в тому числі і для захопливих подорожей у різно-тематичний світ настільних ігор. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!