Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 23 вересня 2022 р.

Земля жита і миру

                                                  

Мій рідний край, земля моя свята,

Життя мого колиска калинова...

Тут синь гаїв і неба чистота,

І мила серцю українська мова
 


  Край чарівних конвалій, сон-трави, сніжно-білих анемон, жовто-багряного квіту азалії, що палахкотить у поліському лісі, небесна голубінь, яку розливає льон-довгунець, а влітку видзвонює бубонцями, мов на цимбалах. А ще цупкі стовбурці сизої ожини, суцвіття зеленкуватих шишок духмяного хмелю і перші микольські боровички, що примостилися на узліссі і задивляються на високі жита.

  Ось такою постає перед нами дорога серцю земля батьків і прадідів наших – Житомирщина. Хіба є що на світі краще за це миле серцю довкілля, хіба є що на світі дорожче за Вітчизну? Житомирська область була утворена 22 вересня 1937 року в результаті поділу Київської  і приєднання ряду районів Вінницької області.

   

  Сьогодні за своїми розмірами область входить до числа найбільших в Україні  і  займає п'яте місце. До складу області до 2020 року входило 23 адміністративних райони та 5 міст обласного підпорядкування. У 2020 році всі 23 райони області було реформовано у 4: Житомирський,  Коростенський, Бердичівський, Новоград-Волинський райони.

  До 85-річчя утворення Житомирської області бібліотекарі бібліотеки – філії №1 для дітей ім. Лесі Українки підготували бібліомозаїку «Земля жита і миру». Проявивши вже набуті знання та кмітливість, діти із пазлів склали адміністративну карту Житомирської області. 


  Бесіда біля книжкової виставки «Люблю цей край – моє Полісся. Цей край казкової краси!» та вікторина «Чи знаєте ви свій край?» викликала зацікавленість та пожвавлення в учасників заходу. Діти навперебій називали наших славних земляків та цитували вірші письменників. Видатний філософ і мандрівник Григорій Сковорода сказав: «Пізнай свій край, себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш свій шлях у життя…»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!