Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 17 грудня 2019 р.

В бібліотечній світлиці – вечорниці!


   «В бібліотечній світлиці – вечорниці!» - саме під такою назвою пройшли вечорниці на території вільного простору Коростенської центральної міської бібліотеки за участю жіночого клубу «Стиль життя».  В неймовірно теплій невимушеній атмосфері господині заходу Галина Храпійчук та Алла Сергієнко ознайомили присутніх з історією виникнення свята Андрія. І, звичайно, як же без українських народних пісень, вареників із сюрпризом, дівочого гадання, сміху і жартів! Розвеселили глядачів «Проня Прокопівна», кум, який вперше варив вареники, смішні історії від дівчат та господині.

   На свято завітали наші колеги із Овруча в оригінальному колоритному українському вбранні. І приїхали вони з цікавими подарунками, неповторними сюрпризами. Родзинкою їхнього вітання стали вареники із сюрпризом (присутні отримали особливі побажання на наступний рік, які були сховані у смачних варениках). Валентина Коновальчук обдарувала працівників бібліотеки іменними оберегами. Майстриня авторської ляльки Ірина Тюріна презентувала свою виставку «Витоки. Слов’янські міфи у світі ляльок».
     Розраду і заряд енергії отримали на вечорницях переселенці із Алчевська Микола Бородуля та Ніна Голікова, які виконували українські народні пісні у власному супроводі.
    Щиро захоплені дійством вечорниць були члени громадської організації «Відкрий своє серце». Їхній кулінарний витвір – пиріг «Соняшник» - всім присутнім припав дуже до смаку.
     А які ж Андріївські вечорниці без вареників? Їх на святі було дуже багато із самими різноманітними начинками. Прикрасив святковий стіл подарунок від народного депутата В. Арешонкова, який передала його дружина Маргарита.
     Цілий вечір у бібліотеці лунали українські народні пісні, які із задоволенням виконували всі присутні. Перша спроба бібліотечних вечорниць – вдалася, будемо і надалі відроджувати народні традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!