Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Книгознавчикам та книголюбчикам



21 грудня в усьому світі відзначають День народження кросворду. Розробив перший кросворд журналіст із Ліверпуля Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка. Він надіслав свій кросворд, який складався із 32 слів, у газету «Нью-Йорк Уорлд». Надрукували його 21 грудня 1913 року і з того часу ця дата вважається Днем народження кросворду.
 Розгадування кросвордів приносить неабияку користь: розвиває інтелектуально, допомагає удосконалити навички обчислень, перевірити свої знання, розширити кругозір і цікаво провести дозвілля.
  Напередодні Дня народження кросворду до дитячої бібліотеки-філії №3 завітали учні 4-го класу міського колегіуму в рамках клубу за інтересами «Всезнайко» на літературний словограй «Як не знаєш – прочитай, коли мудрий – відгадай!».  

Для юних учасників заходу бібліотекарі підготували хвилинку інформації «Хто і коли вигадав кросворд», огляд довідкових видань «Книжки, що знають все про все» та захоплююче інтелект –змагання « Хто знає, той відповідає». На завершення зустрічі всі учасники отримали солодкі призи та гарний настрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!