Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 4 грудня 2019 р.

Яскравими вуличками книжкового дитинства



Усі пам’ятають своє дитинство – яскраву пору, де завжди «літо». Цей період – веселий, радісний та швидкоплинний. Відомий письменник - Ярослав Стельмах - чудово висвітлив тему дитинства та дружби. Автор вирішив писати для дітей, пояснивши це так: «Мені захотілося написати кілька веселих книжок... у яких би не було зайвого дидактизму, вказівних пальців й менторського тону». Це і стало основною рисою його оповідань та повістей, в яких читач поринає у світ пригод, дружби, деяких перипетій між товаришами, які все-таки знаходять місточки для продовження дружби.
З нагоди 70-річчя від дня народження Ярослава Стельмаха (30 листопада 1949 року) в бібліотеці-філії №3 провели флешбук «Веселі пригоди будь-якої погоди» в двох форматах: віртуальний та реальний. 

Протягом місяця відвідувачів надихали на читання в соціальній мережі та безпосередньо в бібліотеці. Дорослі і діти мали змогу приєднатися до вивчення творчості дитячого письменника за допомогою книжкової виставки та публікацій. Особливо читачів зацікавили повість «Митькозавр із Юрківки» та оповідання «Голодний, злий та дуже небезпечний». Їм сподобався захоплюючий сюжет,  яскраві образи героїв та авторський гумор. Діти ніби впізнавали себе в героях повісті, які постають не «пригладженими», а справжніми – з усіма їхніми недоліками, примхами, забаганками.
Надіємося, що вулички книжкового дитинства залишаться в пам’яті юних читачів і, можливо, ці яскраві спогади дадуть і їм поштовх написати про свої веселі пригоди будь-якої погоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!