Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Коростенські казкарі пишуть книжки дітворі.


Казки – незмінний супутник дитинства. Це найпоширеніший жанр літератури серед юних читачів, бо чарівний світ казки - це світ добра, де зло обов’язково покаране, а  добрі герої живуть довго й щасливо.
  Кожен народ має свої самобутні казки і своїх казкарів. У нас, українців, надзвичайно багато як народних казок, так і казок, написаних талановитими казкарями. Житомирщина також не обділена літературними талантами, і, зокрема, тими, хто свою творчість присвячує дітям – пише для них казки.
  
Саме із казками наших земляків -  С. Бароніної, В. Васильчука, М. Зіновчука, Г. Король, М. Пономаренко, С. Соболевської  ознайомили бібліотекарі бібліотеки-філії №3 своїх юних читачів завдяки виставці - перегляду  «Казковий краєвид». А на казку- бувальщину Віктора Васильчука «Мандри Темно-вишневої Самописки»  було створено та презентовано буктрейлер. 
  Діти виявили неабияку зацікавленість та активність, знайомлячись з книжками від сучасних казкарів-земляків. На сторінках книжок шукали імена головних героїв, уявляли, які пригоди на них чекають. А по закінченню заходу обирали книжечки до вподоби, аби  вдома зануритися у вигадані світи та познайомитися з його незвичайними мешканцями.
  Відомий англійський письменник   Клайв Льюіс сказав: «Коли-небудь ти доростеш до такого дня, коли знову почнеш читати казки». З цим важко сперечатися, бо чим дорослішими ми стаємо, тим більшу потребу відчуваємо у тому, щоб  невимушений, безтурботний та яскравий світ, якого нам бракує в реальності, захопив нас чарівними барвами . Тож читайте казки, бо лише вони здатні, хоч в уяві і на короткий час, повернути нас у дитинство.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!