Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 4 квітня 2019 р.

Запрошує весна у світ книжковий


   «Читання є найкраще навчання» - так стверджує народна мудрість. І не погодитися з цими словами не можна. Упродовж всього життя ми звертаємось до книги. Коли ми ще й говорити не вміли, батьки читали нам казки, веселі та сумні вірші, оповідання про сміливих людей, які боролись за щастя народу. Сила книжки безмежна.
    
 

  Щороку на початку весни стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який передбачає різнобарв’я цікавих захоплюючих заходів по залученню дітей до книги та читання. Бібліотека-філія №1 ім. Л. Українки теж активно взяла участь у цьому святі,  відкривши його інтелектуальною грою «Книжкові хакери». Учасники заходу, учні 6-го класу ЗОШ№3, були поділені на 2 команди - «Всезнайки» (дівчатка) та «Допитливі» (хлопчики). Обидві команди відповідали на запитання літературної вікторини, прекрасно справились із завданнями літературного лото та літературного базару. За честь команд боролися капітани-лідери Ян Поліщук та Анастасія Марченко, для яких була проведена окрема вікторина. За підсумками журі перемогу отримала команда «Всезнайок». Час пролетів дуже швидко, сповнені емоцій  діти ще довго не могли вгамуватись. 
 
   На продовження святкування Тижня дитячого читання до бібліотеки завітали наші добрі друзі - вихованці реабілітаційного центру «Віра. Надія. Любов.». Для них була проведена екскурсія «Бібліотека – заклад незвичайний, у ньому мудрість тисяч поколінь». Потім читачам старшого шкільного віку  було запропоновано проявити неабияку логіку у фантастично цікавій, захоплюючій, мега-веселій грі «Хто я?» та динамічній, командній грі на відгадування слів «Моя твоя не розуміть»  та вчилися грамоті, тренуючи пам'ять,  розширюючи словниковий запас за допомогою найпопулярнішої в усьому світі розважальної гри «Ерудит».
 Для молодших читачів свою завісу відкрив бібліотечний театр. Діти із задоволенням зіграли роль звірят з відомої казки «Рукавичка». А потім кожен за своїм вподобанням вибрав собі заняття… Хтось пірнув з головою в басейн з різнокольоровими кульками; інших зацікавила гірка для раннього розвитку дитини; були серед дітлахів і любителі розмальовок; хтось тихенько складав мозаїку, а хтось читав книжки та журнали; були серед присутніх і спортсмени, які з задоволенням долали «смугу перешкод».
  Важко знайти дитину, яка б не любила мультфільми. І напевно, що у кожного є свій улюблений мультиплікаційний герой. Саме тому цикл заходів продовжив віртуальний віраж «Мульти-академія для малюків». На перегляд мультфільму про Вінні-Пуха і його друзів завітали маленькі читачі ДНЗ №15.

27 березня - Всесвітній день театру, тому і присвятили один із днів Тижня читання цьому виду мистецтва. Вихованці ДНЗ № 8 спробували себе у ролі акторів театру-експромту «Розігрують діти захоплено казку», зігравши для своїх друзів «Пана Коцького».
     Майже кожен із вас хоч раз в житті грав в доміно. Принаймні, знаємо, що це за гра. А чи грали ви в літературне доміно?  Тож продовжило Тиждень читання літературне доміно «Знайди книжкову пару». Воно нагадує звичайне доміно. Потрібно знайти відповідність між автором і твором чи героєм і реплікою, терміном і його тлумаченням. Яке б напруження не панувало, як би важко не було підібрати картку, але гра пройшла дуже  весело та цікаво. Не зовсім просто скласти із наявних в тебе «доміно» відповідний ланцюжок: на одній половині картки назва твору, а на іншій прізвище автора книги, що не відповідає назві твору. У доміно увійшли твори як українських, так і зарубіжних письменників. Під час гри було затрачено багато сил, але діти не відчули втоми, а навпаки - одержали нові знання.
Завершив цикл заходів book-арт релакс «В казку з кольоровим олівцем».
  Тиждень дитячого читання закінчився, але читання продовжується і ми завжди готові разом з вами, наші юні читачі, знову відправитись у нові, цікаві та захоплюючі подорожі по безмежній Книжковій країні. Раді бачити вас у нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!