Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 11 листопада 2018 р.

Відкриття проекту «Вільний простір»

Сьогодні сучасна бібліотека стала не просто місцем, куди люди приходять почитати або взяти книги з собою, а  інтерактивним простором. Не стоїть осторонь інноваційних змін і міська центральна бібліотека, крок за кроком  рухаючись вперед, поступово перетворюючись у громадський центр, соціокультурний простір, місце діалогу, слідуючи знаменитому вислову:   «Сьогодні, щоб не залишатися на місці, треба дуже швидко бігти. Не зупинятися на досягнутому і рухатись вперед разом зі світом».
   Цьогоріч бібліотечні працівники ЦБ у співпраці з громадською організацією «Молодіжна міська рада» стали  переможцями  конкурсу соціальних проектів та програм неприбуткових організацій з проектом «Вільний простір». Завдяки проекту було створено затишний, комфортний простір у читальній залі. Зручні м’які меблі налаштують наших користувачів на приємне обговорення різних тем, мікрофони  використовуватимуться для озвучення та зручності спілкування, а фліпчарт - для запису ідей, наочності та демонстраційного представлення слухачам матеріалу.
     «Вільний простір» -це такий собі творчий майданчик, де жителі нашого міста зможуть цікаво, змістовно проводити своє дозвілля, це простір для думок, ідей, джерело натхнення, площа, де «бажаю» або «мрію» може стати згодом «вмію» і «люблю».
   Тут можна приєднатись до любителів музики або художнього слова, краєзнавців. Крім цього, тут можна  співати, танцювати, грати на гітарі, спілкуватись з цікавими людьми, обмінятися своїми  бажаннями і думками, це безпечна територія для пізнання сучасного світу, творчого самовираження та активного відпочинку.

    Відвідувачі зможуть об’єднуватись у групи відповідно до кола своїх інтересів. Кожна з груп  працюватиме в певний час та день тижня згідно з затвердженим графіком. Всі бажаючі  матимуть  нагоду приєднатися до обраної групи або запропонувати створити нову.  На даний час проведено роботу і вже зорганізовано декілька об’єднань за темами: «Відкрий своє серце», «Край єднає плин століть», «Світ рядками віршів ожива», «Мій музичний світ».

        У рамках об`єднання проекту «Вільний простір»  «Мій музичний світ» давній друг і постійний відвідувач центральної бібліотеки Сергій Мойсеєнко запросив присутніх поринути у світ музики і слова,  презентувавши  свою творчість через поезію та пісні.
Проект «Вільний простір» нам бачиться як творчий, живий організм, що розвивається, видозмінюється, росте, збагачує своїх учасників інтелектуально та духовно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!