Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Є у нас надійний друг на ім’я Дорожній рух


Руху правила єдині,
Їх потрібно поважати.
Знати це усі повинні
І дорослі, і малята.
   Здоров'я та життя – найдорожчий скарб кожної людини. Незнання або невміння дотримуватися певних правил поведінки на дорогах та необережність дуже часто призводять до втрати не тільки здоров’я, а й навіть особистого життя. Коли людина виходить на  вулицю і не дотримується її законів – нещасних випадків не уникнути.                                           
   Як запобігти дорожньо-транспортним пригодам?  Щоб вберегти себе від жахливих наслідків, потрібно ще з дитинства вивчати правила дорожнього руху. Працівники бібліотеки-філії №3 для дітей підготували для свої маленьких користувачів  айстопер «Правила безпеки від бібліотеки». У мандри по  країні  дорожніх знаків вирушили третьокласники  міської ЗОШ  №11.

  Бібліотекарі Галина Лазарчук та Наталія Павлова розповіли, що таке правила дорожнього руху, про різноманітні ситуації на дорозі і чому їх так важливо  дотримуватись.
   Завзятим пішоходам було цікаво познайомитись з «Абеткою безпеки», вони із задоволенням відповідали на запитання вікторини, розгадували загадки та кросворди.

   Більше про безпеку дорожнього руху діти прочитають у книгах і журналах, що є у фонді бібліотеки. Крім того, можуть пограти в настільну гру «Світлофор». Під час перегляду пізнавальних мультфільмів учасники заходу дізналися, як світлофор та зебра допомагають краще зорієнтуватись на вулицях міста та роблять прогулянку безпечною. Захід, запропонований бібліотекарями, стане гарним орієнтиром і помічником у вивченні правил.
      На завершення заходу діти отримали у подарунок   світловідбиваючу   стрічечку для того, щоб закріпити її на одяг чи портфель і в темний час доби  убезпечити себе.

1 коментар:

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!