Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

День веселого гарбуза


Жовтий має він жупан,
Цей огрядний круглий  пан,
Восени він має звичку
В голові палити свічку.

У  чарівні, жовтневі дні у більшості країн світу люди готуються до Дня всіх святих. Хеловін особливо полюбляє молодь і дітлахи, тому ми просто не могли  проігнорувати нагоду разом із читачами  бібліотеки - філії№3 для дітей  ознайомитися із звичаями та традиціями різних народів святкування цього  дня.   
 «Квест у Чаклунки»   така містична назва хеловінської вечірки відбулася у нашій бібліотеці  з багатьма цікавими розвагами.
 Під час мистецько- народознавчої  подорожі  у День всіх святих або  Хеловін  - відьмин день (різні культури  називають його по - своєму) юні відвідувачі бібліотеки дізнались історію  його виникнення та у своїх конкурсних   малюнках відтворили  власне сприйняття цього свята. 
Затамувавши подих, вони слухали легенди древніх кельтів про дядька Джека, який перехитрив самого диявола, про сезони темряви і світла.   Книжково- фантастичний   перегляд ознайомив із літературними творами, які є у  нашій бібліотеці  відповідної тематики.
   Всі традиції та символіку, притаманні цьому святу, було витримано: гарбузи- ліхтарі, солодощі та багато іншого. Гості вечірки - діти різного шкільного віку ( а дехто  разом із мамами)  творчо  підійшли до цього дійства : прийшли у костюмах та  масках.  На передодні Хеловіну бібліотекарі  Наталія Павлова, Ганна Костюшко та Галина Лазарчук у рамках проекту «Хобісфера» провели майстер - клас «Справи для фантазії й уяви»  з виготовлення атрибутів до цього заходу.  
Господиня свята -  Чаклунка, роль,  якої виконала бібліотекар читальної зали Ганна Костюшко, за допомогою аквагриму перетворювала  дітей  у персонажів Хеловіна. Завітала на свято і відьма, яка намагалася заморочити учасників загадками та настрашити міфічними істотами.
Ще одним  «жахливим»  завданням був пошук символу свята –  свічника гарбуза.  Діти із задоволенням брали участь  і в інших  конкурсах, отримували призи і, звичайно ж, пригощались солодощами.
      Хеловін у нашій бібліотеці був чудовою нагодою розважитись під час  осінніх канікул.

1 коментар:

  1. Молоді та дітям досить цікаво дізнатися про нове свято яке тепер святкується в Украіні, а особливо про веселий гарбуз... То ж молодці так тримати, це дуже цікаво.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!