Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 28 квітня 2018 р.

Це для тебе усе, це твій дім - це природа!


 Природа - це найкраща з книг,
 написана на особливій мові.
 Цю мову треба вивчати!
      Н.Г. Гарін-Михайлівський
 Усі ми живемо на чудовій планеті Земля і не можемо не захоплюватися  її розмаїтим рослинним і тваринним світом. Дітям властива допитливість, їм  цікаво пізнавати світ, дістаючи відповіді на свої численні запитання.  Для юних користувачів бібліотеки – філії №2, учнів 4-Б класу міського ліцею,  завідуючою бібліотеки Тетяною Маєвською було проведено екологічну годину «Мозаїка живих загадок».



Школярі разом із бібліотекарем вирушили у цікаву подорож світом дивовижних рослин і тварин. Гідом у цій мандрівці стали змістовні дитячі енциклопедії із серій «Пізнаємо світ разом», «Я пізнаю світ», «Світ навколо нас»  представлені на тематичному перегляді літератури «Відкриття світу природи починається з відкритої книги». Яскраві фотоілюстрації, малюнки зробили знайомство з виданнями ще більш цікавим і пізнавальним.  Діти почули розповіді про найбільш загадкові моменти з життя різних тварин, про неповторні дива  - від гігантських дерев до водоростей.
Екологічні ігри формують у підростаючого покоління цілісне бачення світу, підводять їх до усвідомлення свого місця і ролі в ньому, вчать самостійно розбиратися в проблемах навколишнього світу. Діти активно брали участь в еко–лото «Флора і фауна Житомирщини», тест – грі «Можна – не можна»,  грі  «Дізнайся за оголошеннями», відповідали на запитання  хвилинки   – ерудинки  «Дивовижний світ птахів», розгадували  квіткові загадки, головоломки. Хто перший виконував завдання і давав правильну відповідь на запитання, отримував смайлики – сонечка. Наприкінці заходу бібліотекарі підрахували кількість смайликів  і визначили найбільш ерудованих учасників, яких нагородили невеличкими призами.


Усі присутні отримали на згадку паперові квіти як символи краси, пробудження і розквіту природи.
Заходи такого змісту розвивають пізнавальний інтерес юних читачів, сприяють поглибленню і закріпленню знань про дивовижний світ тварин і птахів, рослин, виховують дбайливе ставлення до природи.    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!