Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 28 квітня 2018 р.

Через «Ігровий портал» у світ захоплень


Гра розважає, гра розвиває –
Це фестиваль наш усім розкриває.
Ігри настільні цікаві й корисні,
Тренують кмітливість, логічно   вчать мислити.
З друзями весело грати реальними
Зовсім не те, що в мережах онлайнових.
В ігри ці грати прикольно й не нудно,
Спробуй та станеш дотепним й премудрим.
    
Мабуть, не так багато людей знають про те, що 28 квітня світ відзначає міжнародний День настільних ігор. А що ж таке настільна гра у наш час –  час ком’ютерних технологій та мультимедійних розваг? Вчорашній день - скажете ви. А ми, бібліотекарі, доведемо –  це достойна  альтернатива комп’ютерним розвагам та сучасним гаджетам.
    По-перше, настільні ігри сьогодні  не обмежуються звичними всім шашками, шахами чи доміно, хоча важко переоцінити користь цих ігор для розвитку мислення та логіки. До того ж - це безліч сучасних яскравих розробок для різних вікових категорій, розвитку інтелектуальних здібностей та вподобань. Різноманіття та різноплановість настільних ігор захоплює та вражає, кожна з них унікальна. А головне - вони об’єднують і грати в них завжди весело та цікаво. 
  Тож для реалізації багаторічної програми «Бібліотека – територія читання і живого спілкування», в рамках якої бібліотека-філія №3 ЦБС м. Коростеня створює у своїх стінах умови для цікавого та корисного дозвілля, працівники  розробили, а нині втілюють у життя  один з проектів - «Ігровий портал».  
 Мета проекту - популяризувати настільні  ігри як спосіб активного інтелектуального дозвілля дітей та молоді.
      У бібліотеці відбувся надзвичайно цікавий та оригінальний фестиваль настільних ігор «Гра розважає, гра розвиває».  Цього дня відвідувачі  бібліотеки залюбки взяли  участь у заході.
    Наймолодших наших користувачів, які завітали до бібліотеки, зацікавили  пазли та мозаїка,  діти середнього та старшого шкільного віку із задоволенням змагалися у шашкових і шахових турнірах.
    Активними учасниками  ігро-фесту стали члени клубу «Всезнайко» - учні молодших класів міського колегіуму, які завітали до нас із своєю наставницею, вихователем  групи продовженого дня Світланою Мудрак. Пані Світлана  є партнером бібліотеки, допомагає проводити цікаві засідання клубу та створює яскраві відеоролики про життя нашої книгозбірні.
    Діти із захопленням грали у такі ігри, як «Лицарська битва», «Ранчо», «Раллі», складали пазли, створювали малюнки за допомогою  пісочної анімації. Найбільш популярною стала гра «Хто я?» - діти завзято відгадували зображення на картинках, за правильні відповіді отримували фішки. У залі вирували позитивні емоції, панувала невимушена атмосфера спілкування та суперництва. За участь в іграх всі юні «всезнайки» отримали призи-гостинчики. Жоден  відвідувач бібліотеки у цей день не залишився байдужим до зони «Ігрового порталу».
      Ось так креативно, нестандартно та сучасно ми залучаємо користувачів до нашої бібліотечної спільноти. Ми переконані - створивши майданчик для цікавого проведення дозвілля в оточенні книг, діти живитимуться енергетикою мудрості та поповнюватимуть свій багаж знань.

2 коментарі:

  1. Дуже вдала ідея бібліотекарів з таким проектом. Мої діти просто захопилися настільними іграми і вже менше сидять в комп'ютері.

    ВідповістиВидалити
  2. цікаві ігри, з'явилося місце для дітей, де можна просто зібратися і пограти.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!