Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 23 листопада 2017 р.

Поспішайте творити добро!

Добра людина не та, яка вміє робити добро,
а та, яка не вміє робити зла.

               В. О. Ключевський
Гарною традицією для багатьох країн стало щорічне святкування Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day). Робити добро - зовсім нескладно ...
Бібліотекар  дитячої бібліотеки ім. Л. Українки О. Клименко провела урок доброти з читачами «Ступай в житті дорогою добра». Не секрет, що в сучасному швидкісному світі все частіше людські почуття та моральні якості відходять на другий план, а доброти серед нас стало набагато менше. Це, на жаль, очевидно.
Творити добрі справи - неймовірно просто, добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил, головне - почати. Навіть просто добра посмішка незнайомої людини - вже здатна творити чудеса, в тому числі і для самої людини, яка творить добро.


   Найголовніше - бути добрим  не тільки у цей день, а й щодня, причому безмежно і безкорисливо. До речі, у самого свята за час його існування з'явилися  свої традиції. Так, у день доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти. На завершення діти разом з бібліотекарем приєднались до цього звичаю, виготовивши своїми руками подарунки для самих найрідніших людей. 


  Долучайтесь і ви до цього доброго чудового свята. Адже це так просто - посміхнутися перехожим, обійняти батьків, перевести через дорогу бабусю, змайструвати і повісити на вулиці годівницю для птахів, нагодувати бездомне кошеня чи цуценя ...  Цей список можна продовжувати довго.
Творіть добро щодня і воно  до вас обов’язково повернеться!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!