Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 23 листопада 2017 р.

Гаряча мить історії: Київ. Майдан…Шлях до свободи


   21 листопада читальна зала центральної міської бібліотеки перетворилася на патріотичний майданчик, який зібрав активних коростенців, старшокласників ЗОШ №3, міської гімназії, гімназії №7 та учнів ПТУ№16 відзначити День Гідності та Свободи.
   Бібліотекарі Світлана Мельничук та Алла Сергієнко ознайомили учасників заходу з подіями, які відбувалися на Майдані в кінці 2013-го на початку 2014-го років. Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, серед яких, на превеликий жаль, є і наш земляк Сергій Кемський. Сергій загинув 20 лютого 2014 року від вогнепального поранення в шию. За самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності, Указом Президента від 21 листопада 2014 року С. Кемському було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»(посмертно). 5липня 2015 року патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю «За жертовність і любов до України».
   Захід доповнила слайд-презентація «Високий дух Майдану», демонструвалися кадри відеохроніки тих подій, звучали щемливі пісні та поетичні рядки, які нікого не залишили байдужим.
   Емоційним був виступ голови міської організації «Просвіта» Людмили Ліневич, яка наголосила на необхідності бути патріотами європейської України.
   До Дня Гідності та Свободи працівники читальної зали оформили книжкову виставку «Майдан. Точка відліку», на якій представлені документальні та художні твори, фотосвітлини, що відображають події на Майдані.
   Присутні вшанували пам’ять Героїв Майдану хвилиною мовчання та запалили свічку як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Імена героїв-патріотів назавжди закарбує історія, бо герої не вмирають, вони житимуть в нашій пам’яті вічно.
  Згадали Героїв Майдану і в дитячій бібліотеці  ім. Лесі Українки під час уроку мужності «Хоробрі серця». Для учнів 7-х класів бібліотекарі спільно із педагогом-організатором ЗОШ №5 Ольгою Ущапівською розповіли про події на Майдані та Сході України.  Активну участь у проведенні уроку мужності брали: Нікіта Безсмертний, Павло Волківський, Богдан Лабузов, Карина Мішура.
   Євромайдан став початком волевиявлення українського народу. То був духовний прорив, нетлінний подвиг в ім’я майбутнього, в ім’я всього, що зветься європейською Україною! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!