Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 7 грудня 2017 р.

Мирні воїни світла

  Щорічно, починаючи з 1985 року, 5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера.
 До святкування долучилися й працівники центральної міської бібліотеки, які провели з  волонтерами міста вечір-зустріч «Роби добро і говори про це ». На вечір завітали  активні коростенці та старшокласники ЗОШ №3, школи-гімназії №2 ім. Миколи Сингаївського та учні Міського колегіуму. Бібліотекарі Галина Храпійчук та Світлана Мельничук ознайомили присутніх з історією волонтерства та розповіли про найвідоміших українських благодійників.
Зустріч проходила в теплій і невимушеній обстановці. Розповідь ведучих супроводжувалася яскравою презентацією. Для гостей свята бібліотекарі презентували книжковий перегляд «Волонтери – люди доброї волі».
  Соціально-економічна ситуація в Україні, події на Майдані та неоголошена війна на Сході змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію, що посприяло розвитку волонтерства та благодійності. Саме волонтери першими добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову.
 Своїм досвідом у цій добрій справі поділився капелан Микола Кучинський, який  розповів про ротації та роботу капеланів в зоні АТО. Волонтер Юлія Козак акцентувала увагу на організаційних моментах поїздок на Схід країни. В своєму виступі вона наголосила, що волонтерство - це поклик серця і стан душі. І  ніхто з нас не повинен лишатися байдужим до тих, хто потребує допомоги. Про благодійну роботу та надання психологічної допомоги учасникам АТО розповіла Вікторія Обиход, керівник  групи добровільної волонтерської громадської організації «Гуртом Легше». З присутніми поділилася волонтерською діяльністю директор центру позашкільної освіти Тетяна Кереселідзе. Вона на  прикладі своєї сім’ї та роботи центру звернула увагу на виховання благочинності з дитячих років. Учні раді були зустрічі зі своїм ровесником Олександром Бондарчуком, який займається доброю справою і безкоштовно проводить екскурсії у об’єкті «Скеля». Він  поділився досвідом шкільної волонтерської діяльності.
  Наразі волонтерство має неоціненне значення. Сьогодні волонтери сприяють  збереженню цілісності держави, не чекаючи за це винагороди. Волонтери - мирні воїни світла. Вони  роблять  надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги. Тож, нехай бажання робити добро для кожного із нас стане щоденною потребою заради щасливого й прекрасного майбутнього.


  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!