Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 30 березня 2017 р.

Гра до книги спонукає

  У самому розпалі весняні канікули, а разом з ними продовжує свою ходу тиждень дитячого та юнацького читання, головним осередком якого є дитячі бібліотеки. Тож і в бібліотеці-філії №3 панує гарний настрій та неабияка активність юних користувачів, які залюбки відвідують запропоновані програмою тижня заходи. Одним з них був бібліо-квест «Здобудьмо ключ в Книжкове королівство». Діти-учасники  розділися на дві команди – «Посмішка» й «Помічники» та виконували завдання квесту, які виявилися досить непростими.
   Тест-опитування  «Бібліосередовище» перевіряв  гравців  на знання бібліотечних підрозділів та термінів.  Завдання «Уважний читач»  виявило, як діти пам’ятають казки. Далі потрібно було визначити, кому з літературних героїв належить предмет, який учасники виймали з «чарівної скриньки». Це завдання мало назву «Герої улюблених  книг».  Наступним випробуванням був «Килим дружби». Діти складали із пазлів обкладинку книги та визначали її назву та автора.
   Випробування  для капітанів команд  «Погляд  з портрета» мало на меті визначити,  чи знають читачі  обличчя відомих письменників. А «Квітка народної  мудрості» екзаменувала команди на знання приказок та загадок про книги, читання, навчання.
   Корисні поради стосовно необхідності  читання містили в собі «Вузлики на пам’ять». Гравців пригостили цукерками, до яких були прикріплені  вислови видатних людей про роль  книги та читання у  житті людини.
   Атмосфера заходу була піднесена та невимушена. У командах разом з духом суперництва панував дух дружньої підтримки, пізнання, та приємних вражень. Тож обидві команди були нагороджені: «Помічники» - за більшу кількість балів  при виконанні завдань, а «Посмішка»  - за здобуття ключа від «Книжкового королівства».    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!