Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 28 березня 2017 р.

У бібліотеку кликали весняні канікули

  У бібліотеці - філії №3 стартував тиждень дитячого та юнацького читання! Старт-програма «Великий книжковий БУМ» подарувала юним коростенцям, учням міського колегіуму, цікаву нагоду зануритися у захоплюючий світ книг. Діти здійснили незвичайну подорож на чарівному книгольоті у всесвіт «Книгарія» із його загадковими планетами. 
   А допомогла здійснити цю подорож славнозвісна чаклунка з відомої книги про Гаррі Поттера – професорка Макгонегел.
 Планета «Часоворот»  віднесла мандрівників в ті давні часи, коли книг ще не було та провела шляхом від наскальних малюнків до книг сучасних. Далі була планета «Народодумія» - сповнена народними прислів’ями та приказками про книгу, які свідчать про велику шану народу до друкованого слова.


  Наступну посадку книголіт здійснив на планеті «Загадалія». Тут юним туристам було запропоновано продемонструвати кмітливість, розгадуючи загадки.
  Натхненною й трішки замріяною зустріла гостей планета «Поезія» із безліччю віршів  про рукотворне чудо – книгу. Декламували  поезії, присвячені книжці,  і гості цієї прекрасної планети.          

  Дещо засмутила нашу веселу компанію прикра пригода пошкодженої книжечки, але на турботливій планеті «Бережіль» її вилікували та дали урок присутнім про правила поводження з книгою та користування бібліотекою.
  На яскравій та зачарованій  планеті «Казколенд»  прибульців зустріли герої казок, яких юні читачі повинні були впізнати у літературній вікторині.
  Здолавши  чималий, але цікавий шлях, подорожуючі опинилися на останній та найголовнішій планеті -  «Читалія». ЇЇ господиня – королева Книга радо зустріла своїх гостей, розповіла  про користь читання та подарувала чарівні книжкові закладки, користуючись якими діти ніколи на забуватимуть шлях до бібліотеки. Також вона запросила відвідати усі заходи, які проходитимуть у бібліотеці під час весняних канікул.
  Ось так – весело й непомітно пробіг час незвичайної подорожі на книгольоті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!