Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 17 жовтня 2015 р.

Поетичне слово народжує душа…


Зайдіть у Храм Чужої Самоти, -
Де в римах закодована молитва
До світла, до добра, до чистоти, -
І скресне лід будення – суєти,
І серце причаститись повелить Вам…
Зайдіть у Храм Поезії святий…

  Традиційно щороку, напередодні великого свята Покрови в місті Коростень відбувається Всеукраїнський літературно – мистецький фестиваль «Просто на Покрову», заснований нашим земляком Віктором Васильчуком, заслуженим журналістом України, лауреатом літературних премій ім. Лесі Українки, ім. Івана Огієнка. Активну участь в цьому заході взяли і працівники ЦБС м. Коростеня.
  Для гостей свята, які прибули з усіх куточків України,
Торт у вигляді книги з картою України, на якій відмічені міста, 
з яких прибули конкурсанти.
працівниками центральної міської бібліотеки ім. Миколи Островського підготували краєзнавчі прегляди «Мій Коростень – дивна перлина Полісся» і «Джерело талантів – рідний край»,
які визвали велику зацікавленість.
  Приємно, що в цьому році багато авторів подарували бібліотеці свої книги з автографами.
  Завідуюча бібліотеки – філії №2 Тетяна Маєвська та бібліотекар Інна Лоюк презентували учасникам фестивалю літературний альманах «Дивоквіт», який створено силами книгозбірні. 
  Це по суті самобутнє самвидавче явище. Перший випуск альманаху побачив світ у 2012 році, а на даний час їх видано чотири. «Дивоквіт» містить поетичні та прозові твори користувачів бібліотеки - представників громади, що проживають, навчаються і працюють в мікрорайоні, який обслуговує бібліотека. Четвертий випуск альманаху видано напередодні професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек, в якому представлена поетична творчість наших колег – бібліотечних працівників. «Дивоквіт» відкриває  нові імена талановитих наших земляків, які закохані в поезію і самі пишуть надзвичайно теплі і ніжні, сумні і дуже чисті поетичні твори. Читаймо написане серцем і  любов’ю, яку автори дарують нам, поціновувачам поетичного слова! Сподіваємося, що наші таланти заіскряться ще більш новими гранями. Пропонуємо  Вам більш детальніше ознайомитись з виданнями альманаху «Дивоквіт»:

2 коментарі:

  1. чудово що можна пролистати та познайомитись з усіма випусками альманаху.ЦІкаво дізнатися відгуки про нього професіоналів (поетів, письменників)

    ВідповістиВидалити
  2. Презентація "Дивоквіту" на всеукраїнському конкурсі була націлена на те, щоб звернути увагу професіоналів на творчість аматорів. Сподіваємося, що виступ бібліотекарів разом з публікацією випусків альманаху в електронному вигляді допоможе налагодити зворотній зв'язок.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!