Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Героям слава – кажемо по праву – бо дух козацький в серці не погас!

 
Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна –
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити
І волю, і долю знайти.
  
  День 14 жовтня цього року особливий, тому що країна, крім свята Покрови Пречистої Богородиці та Дня українського козацтва, вперше святкувала День захисника України.  З нагоди потрійного свята в бібліотеці – філії №2 ( мікрорайон заводу «Хіммаш») з учнями 9-х класів міського ліцею було проведено усний журнал – пам'ять «Героям слава – кажемо по праву – бо дух козацький в серці не погас!». Ця зустріч стала ще однією нагодою вкотре переосмислити нашу історію, тому що кожна людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу.
  Перша сторінка журналу «Лине слава козацька з далеких віків» перенесла усіх присутніх у часи нашого славного минулого – козацтва, яке стало символом національного характеру, сили, мужності.

  Перегорнувши другу сторінку «Нащадки козацької слави», завідуюча бібліотеки Тетяна Маєвська звернула увагу учасників заходу на сучасний період нашої української історії і наголосила на тому, що наш народ може пишатися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів. Сучасні наші герої – нащадки мужніх козаків. Сьогодні козак – це той, хто передусім воїн за духом і виборює честь, свободу і єдність своєї держави. Присутні згадували героїв Майдану, зокрема,  коростенця Сергія Кемського, загиблих земляків у непроголошеній сучасній війні. 
Особливе враження справив відеокліп, створений силами бібліотеки, на пісню «Сум», автором якої є читач бібліотеки Анатолій Вигівський. 

Також усі мали змогу познайомитись з переглядом літератури «Воїн. Воля крізь століття».
  «У поетичному слові оживає дух козацький» - так називалась остання, поетична, сторінка заходу. Зворушливо звучали  вірші у виконанні бібліотекарів. Із власними поетичними творами патріотичного спрямування  виступила бібліотекар Інна Лоюк. 
Особливо   вразив усіх вірш «Не сон», який  продекламувала учениця 9-В класу Людмила Бондарчук (автор твору - Катерина Бігун, випускниця міського ліцею).
  Проведений усний журнал-пам’ять довів, що ниточка, яка веде з давнини в сучасність, ніколи не рветься і ніщо не зможе зламати той дух, ту жагу до свободи, які генетично закладено в душі українця.

2 коментарі:

  1. Актуально, сучасно, доступно і професійно піднята багатогранна тема патриотизму та захисту Вітчизни

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Галино, за вашу позитивну оцінку заходу.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!