Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 12 лютого 2015 р.

Серце, відкрите до людей

  Що не кажи, а бібліотеку не можна уявити без двох складових – читачів і книжок, журналів та газет (кажучи професійною мовою - фонду). Кожного року в центральній бібліотеці ім. М. Островського проходить звіт перед користувачами. Звучить серйозно та офіційно. Чи не так? Але насправді, це – тепле спілкування з читачами бібліотеки, під час якого ділимося тим, як пройшов минулий рік, що було зроблено нового, цікавого. Звісно, розповісти про все неможливо, але можна зупинитися на гарних моментах, ще раз нагадати про важливі події. Це і зробила завідуюча відділом обслуговування Марина Пославська в своєму виступі. А потім запросила на літературну зустріч-знайомство «Серце, відкрите до людей» з Тетяною Кереселідзе – поетесою, журналістом, громадською діячкою.
  Пропонуємо детальну аудіорозповідь про звіт нашого улюбленого журналіста Інеси Утікеєвої:



  Ведучі заходу, Світлана Мельничук та Валентина Виноградова, представили Тетяну Кереселідзе - чарівну життєрадісну жінку, люблячу дружину і маму, людину із щедрою й доброю душею, яка дивиться на світ широко відкритими й люблячими очима. Адже тільки з любов’ю можна творити прекрасне:
Я так люблю теплі ранки
Їх спокій і радісний спів,
Які дарують нам пташки
Співаючи звідусіль
А ще люблю серця спокій
Дитячий, радісний сміх
Люблю розуміти сьогодні
Щоб завтра прийшло для всіх
Люблю я свою Україну
Так щиро і ніжно завжди
Молюся за мир і добробут
На нашій рідній ЗЕМЛІ!
(  «Так завжди…» Кереселідзе Т.)
  Тетяна Кереселідзе - донька двох народів, яка стверджує, що кров грузинки дає їй можливість більше любити Україну. Народилася  в Коростені 1 грудня 1985 року, тут і виросла. З дитинства не була схожою на своїх однолітків. Ще маленькою не дуже бавилась ляльками, натомість, прагнула пізнати сенс життя. Свої дитячі враження занотовувала у зошит чи на окремих аркушах паперу, бо уже тоді їй  більш за все подобалось писати. Це були її перші дитячі вірші, щирі та наївні.
  Любов до слова, мабуть, передалась Тетянці від батька, який писав у юності вірші. Ще із шкільної лави дівчина пов’язала себе з журналістикою і, напевно, як вона сама вважає, назавжди. Перша її стаття «Зі сльозами на очах» була надрукована  в газеті « Вечірній Коростень», коли  вона навчалась у 8 класі. Писати  дівчині подобалось. Ученицею працювала кореспонденткою в міських та обласних газетах: «Вечірній Коростень», «Древлянський Край», «Вільне слово», « Універсум». У 2002 році виграла конкурс «Свобода слова в Україні», після чого навчалася у регіональній школі журналістики, отримала диплом. У 2003 році закінчила Коростенську середню загальноосвітню школу №1.
  У 2004 році склала іспити і отримала диплом консультанта Телефону Довіри Студентської соціальної служби для молоді. Працювала головним редактором газети Студентської соціальної «служби для молоді «Перехрестя». З 15 листопада 2006 року працювала соціальним педагогом у Житомирському  професійному ліцеї текстильних технологій. У 2008 році закінчила стаціонарне відділення соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка, за спеціальністю «Практична психологія. Соціальна педагогіка».
  З жовтня 2009 року почала працювати на посаді культорганізатора, керівником гуртка «Основи журналістики» в Коростенському будинку дитячої творчості. Своїми  професійними премудростями газетяра та досвідом вона радо ділиться з дітьми. 
  Тетяна Вікторівна неодноразово брала участь  у Всеукраїнському літературно-мистецькому святі «Просто на Покрову». ЇЇ вірші знайшли свого  читача на сторінках  альманаху  цього свята. А в жовтні 2013 року отримала грамоту за III місце в «Уроці прози». Та й останнім часом  більше полюбляє прозу, бо тут знаходить більше можливостей  для втілення своїх журналістських  задумів. Нові роботи спочатку читають рідні – чоловік  і мама, а також колеги. Не дивлячись  на постійну зайнятість вона завжди у творчому пошуку.
 З вересня 2014 року Тетяна Вікторівна займає посаду директора Центру позашкільної освіти.У вільний від основної роботи час працює дитячим психологом у Центрі раннього розвитку дитини. Тісно співпрацює з громадськими організаціями "Паритет" та Центр гендерної просвіти м. Житомира, продовжує  тісну співпрацю з кафедрою "Соціальної педагогіки та педагогічної майстерності" ЖДУ ім. І. Франка.
  Життєве кредо Тетяни – нести добро людям поезією, прозою, своєю роботою, і в цьому суть, мабуть, її кожного прожитого дня, адже як пише сама Тетяна Вікторівна:
Внутрішній стан неймовірно прекрасний
І тішить собою життя
І задум мій непохитний і ясний
Змінити своє майбуття
Моє серце відкрите до всього нового,
Прекрасного, світлого і неземного
Воно відкривається новим світам,
Воно посміхається і світить всім вам
                       («Позитив» Кераселідзе Т.)
  На зустріч до Тетяни Вікторівни прийшли друзі та вихованці. Серед них людина, яка дала їй путівку в літературне та журналістське життя, а за словами самої Тетяни Кереселідзе є хрещеним батьком її творчості – це головний редактор газети « Вечірній Коростень», заслужений журналіст України, дитячий письменник Віктор Васильчук.
 Колега по перу, журналістка, дитяча письменниця Світлана Бароніна подарувала Тетяні Кереселідзе власний вірш, написаний експромтом.
  За набуті знання Тетяні Вікторівні  дуже вдячні вихованці вже кількох попередніх випусків школи молодого журналіста Центру позашкільної освіти. На  зустріч до Тетяни Вікторівни прийшли сьогоднішні вихованці, читачі бібліотеки. Одна з них - Катерина Бігун, тепло та емоційно розповіла про свою наставницю, щиро подякувала за відвертість, турботу, доброту, настанови.
  Для гостей зустрічі бібліотекарі підготували слайд – презентацію «Любов до слова» та перегляд матеріалів, присвячених Тетяні Кереселідзе. Спілкування з цілеспрямованою та впевненою в своїх силах творчою особистістю викликало позитивні емоції та багато задоволення.
  «Музика слова , - говорить Тетяна Кереселідзе , - має бути в душі». А з її душі гордо і твердо лунає любов’ю до всього прекрасного, надихає  на  щось нове, тому й не лишає байдужими читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!