Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 1 лютого 2015 р.

Країна дитинства Всеволода Нестайка

   Всеволод Нестайко. Хто не знає цього сонячного українського письменника? Його твори добрі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями, а подекуди з цікавими фантастичними елементами. Вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов. Книжками Нестайка, написаними в дуже різних жанрах, зачитується вже не одне поколіня читачів.
   Всеволоду Зіновійовичу Нестайку в цьому році виповнилося б 85 років. Саме  з цієї нагоди  в бібліотеках ЦБС пройшли заходи, присвячені улюбленому дитячому письменнику.
   Читачі дитячої бібліотеки ім. Л. Українки -  учні 4-А класу міської гімназії №7 разом з вчителем і поетесою Валентиною Красніковою, відправились в літературну подорож «В гості до Всеволода  Нестайка». З яскравих сторінок слайд-презентації про життєвий  та творчий шлях навдивовижу талановитої  людини діти знайомилися з родиною Нестайка,  з творами письменника для дітей та мали змогу переглянути уривки з кінофільмів, що зняті за творами митця «Одиниця з «обманом» та «Тореадори з Васюківки». А в кінці зустрічі була проведена коротенька вікторина «Чи уважний ти слухач?».

   Невід’ємною частиною заходу став перегляд літератури «Сонячна усмішка в казковому світі», на якому були представлені книги різних видавництв і різних років видання, що є у фондах бібліотеки.

  Та й  взагалі, книжки Нестайка користуються великим попитом серед читачів. І в цьому немає анічогісінько дивного, адже в дитячого письменника Всеволода Зіновійовича Нестайка з його веселими, дотепними, мудрими повістями й казками десь під сотню виданих книжок, ціла авторська бібліотека! 
  Бібліотекою-філією №2 було проведено вечір  - портрет «Від фантазії і мрії – до мудрості  і добра» для активних читачів книгозбірні – учнів 6-А класу міського ліцею. Діти мали змогу переглянути уривок з телефільму «Тореадори з Васюківки», відповісти на запитання бліц-вікторини та розгадати кросворд «Всеволод Нестайко», ознайомитись з виданнями, представленими на перегляді літератури «Країна дитинства Всеволода Нестайка».
  А ще працівники бібліотеки створили цікавий біобібліографічний покажчик «Український Андерсен – Всеволод Нестайко», який пропонуємо до вашої уваги:
Зустріч в літературній вітальні бібліотеки – філії №6, на яку зібрались учні 5-6 класів Чолівської школи, проходила в театралізованій формі. Ведуча - журналіст Вікторія Іваненко -  гостинно зустріла в студії дитячого письменника В.Нестайка, роль якого зіграв Віктор Хорошун. Він розповів дітям про своє нелегке дитинство, батьків, друга Павлушу та написані твори. Монолог про Яву Ревеня прочитав Владислав Ходаківський. Діалог  Яви і Павлуші про бій биків прозвучав у виконанні Артема Ходаківського. Перед однолітками виступили читачі Олена Омельчук, Єгор Ткач, Леся Данильчук, Дмитро Ліщенко, Віктор Павичко, Дмитро Ружицький, Марія Жмаченко, Юрій Перехожук, які прочитали книги В.Нестайка і поділилися своїми враженнями. Бібліотекар Галина Васильєва ознайомила присутніх з літературою, що була представлена на перегляді «Володар дитячих душ». 











  Тож хай плине час, але справді вартісне - в ньому не розчиняється, воно передається далі, перечитується, «переживається» заново. І твори чудового багатогранного дитячого письменника Всеволода Нестайка – яскраве тому підтвердження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!