Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Фестиваль дерунів: відчуйте смак Коростеня разом з нами


    Вчені давно довели, що історія людства розвивається по спіралі. Все в житті повторюється. Ось і наша історія вже колись відбувалася. Напевно хтось її чудово пам'ятає, хтось пригадує, а хтось лише неясно відчуває. Ні, ми хочемо розповісти вам стару історію не тільки для того, щоб освіжити пам'ять, просто ця історія повторилася в новому місці (цього разу - це місто Коростень), але із старими героями.

А ось, до речі і вони: Свирид Петрович Голохвастов, який любить жити красиво і витрачати гроші, особливо чужі, але не любить, коли гроші закінчуються та Проня Прокопівна Сірко, яка закохана в Свирида Петровича і в …деруни. Разом вони приїхали на щорічний Міжнародний фестиваль дерунів, який проходить в Коростені вшосте і про який ми вже розповідали в пості «Хай живе Дерун –Дерунович!»
Наших героїв зацікавила цьогорічна тема фестивалю – поліське весілля і своє власне вони вирішили зіграти в нас. Колоритні молодята мали можливість наїстися всяких- різних дерунів від пуза і бажання допомогти колективу міської ЦБС вперше спробувати свої сили в непростій справі частування бажаючих смачнющими дерунами власного приготування. Ми дуже старанно готувалися, сперечалися, вигадували, прикрашали. Ось що в нас вийшло:


Таким побачили свято наші гості.
VI Міжнародний фестиваль дерунів очима центральних та місцевих телеканалів.






  Журналістською родзинкою фестивалю став улюбленець коростенських майстринь дерунярства Руслан Сенічкін.


  А ще ми зайняли І місце в конкурсі «Дивовижна самобутність» та в нагороду отримали пилесмок, дуже необхідну річ в бібліотечному господарстві.










  Не дивлячись на негоду, гості і наш колектив отримали багато позитивних вражень та задоволення від фестивалю. А ще це стало чудовою нагодою нагадати коростенцям про себе і залучити нових користувачів. Наостанок хочемо похвалитися: виявляється, за підсумками рейтингу кулінарних фестивалів та свят України "Їли - пили" коростенський Міжнародний фестиваль дерунів став переможцем у номінації "Найкреативніші фестивалі", а в минулому році увійшов до сотні кращих подій для туристичної індустрії України ("100 BEST EVENTS OF UKRAINE").

2 коментарі:

  1. Вот это праздник! А вы какие молодцы! Жаль что мы испугались дождя и не увидели все это. Теперь жалеем.Мариночка Голохвастова - супер.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, свято було чудовим і дощ не став на заваді! Отож, в наступному році радо запрошуємо вас відвідати наш фестиваль дерунів. Голохвастова не обіцяємо, спробуємо здивувати чимось іншим.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!