Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 27 липня 2023 р.

І проросла державність України, щоб не загинути уже в віках

 

Із часів князя Київського Володимира Великого до сьогодення героїчний український народ поколіннями творив історію держави, будуючи политу потом і кров’ю незалежну, правову і розвинену державу.

День Української Державності ми відзначаємо у час нових небувалих випробувань. Страшна реальність війни показала всьому світу незламний дух, героїзм, хоробрість, міцну віру українського народу та як годиться відвойовувати державність. Нам є чим пишатися, адже кожний великий і маленький українець наближають нас до Перемоги задля збереження цілісності України.

Відзначаючи День Державності, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України. З нагоди відзначення Дня Української Державності у ПБ Коростенської МТГ проходив  конкурс на кращу озвучену книжкову виставку «І проросла державність України, щоб не загинути уже в віках». До участі в конкурсі долучилися  фахівці  центральної міської бібліотеки та  бібліотек-філій № 1для дітей ім. Лесі Українки, філії 2 та 3 для дітей, філії 4, 6 та 8, сіл Холосне, Грозине, Мала Зубівщина, Михайлівка.

Основними  критеріями оцінювання були : задум (ідея) виставки, оригінальність та виразність назви, професійний підхід до оформлення, елементи новизни (використання різноманітних шрифтів, робіт прикладної творчості, деталей, кольорового ілюстративного матеріалу і т. і). Після перегляду конкурсних робіт учасників, журі відзначило високий професійний рівень бібліотечних фахівців та надзвичайно серйозний підхід до підготовки у розкритті теми.

Переможцями конкурсу стали: І місце – бібліотека-філія №2; 

ІІ місце- центральна міська бібліотека; 

ІІІ місце розділили бібліотека-філія №6

 та бібліотека-філія села Михайлівка.

Велика подяка усім учасникам конкурсу за участь,  відмінну роботу, творчий погляд та популяризацію літератури  про витоки, історичні події та періоди становлення українського державотворення, символіку та атрибути державності, діяльність її видатних творців тощо. Усім бібліотечним працівникам бажаємо вдачі перемагати не тільки в конкурсах чи змаганнях, але і на культурному фронті саме сьогодні!

Державність не має теперішнього часу, вона весь час у розвитку, державність -це Ми! Будьмо сильні, маймо віру, живімо майбутнім, бережімо дітей і рідних, шануймо традиції, нашу історичну та культурну спадщину, допомагаймо ближнім й нашим воїнам, і все буде УКРАЇНА!

2 коментарі:

  1. Молодці! Красиво і креативно просто супер!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Відчувається професійність бібліотекарів. Гарні відео. Так тримати бібліотечна спільнота.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!