Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 1 лютого 2023 р.

Війна у кадрі: 35 фотосвітлин Дмитра Січня

 

2022-й рік… 24 лютого розділило життя кожного українця на до та після. Війна… це завжди руйнування, втрати, страждання, біль, смерть безневинних людей, беззахисних дітей… Злочини проти людини, проти цілої нації стали ознакою небувалої жорстокості агресора, звірства його представників у кожному окремому випадку та взятого в цілому, які ніколи  не забудуться!

Події, що сталися 24 лютого, назавжди вписані на скрижалі нашої історії. Про війну будуть писатися книги, зніматися фільми, співатися пісні, малюватися картини.  Документальним доказом стануть і фотосвітлини, у яких назавжди вкарбувалися миттєвості життя українців.


1 лютого в читальній залі центральної бібліотеки відбулася презентація фотовиставки Дмитра Січня «Фотодокументи свідчать…», автора фільму «Темна весна» 

Повна версія фільму за посиланням: Темна весна

35 світлин, що експонуються у залі,  ілюструють географію руйнувань в Коростенському районі. Це спроба чесно і без ретуші показати усі жахіття війни, передати незламність нашого народу,  щоб майбутні покоління розуміли масштаби руйнувань і злочинів, які було скоєно. В рамках фотовиставки відбулася панельна дискусія,під час якої обговорювалися питання необхідності документування подій в період війни. Як зазначає Дмитро Січень, наше завдання - збереження фото та відео матеріалів для майбутніх поколінь, щоб зрозуміти, що пережили ми на шляху до ПЕРЕМОГИ.

Ми впевнені, з кожним днем Перемога стає ближчою до нас і кожен робить усе можливе, щоб наблизити день знищення ворога! Заради себе і заради тих, хто поліг у цій страшній  і жорстокій війні.     Всі ці моторошні події не зламали наш дух, нашу віру в перемогу та наше спільне бажання невпинно рухатись вперед.

Ми -українці! Ми -нація! Ми- сила! З вірою в Перемогу! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!