Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 21 жовтня 2022 р.

Сучасна література для вибагливих

  


  «Людина, для якої книга уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною»                           

В. Сухомлинський


     Сучасна українська література
–це захопливі сюжети, яскраві герої, реалістичні події та глибокі роздуми.

    20 жовтня  в читальному залі  центральної бібліотеки ПБ Коростенської МТГ  пройшов Єдиний день книжкових знайомств «Сучасна література для вибагливих читачів», в рамках якого для читачів та шанувальників художнього слова підготували літературний навігатор «Сучасна українська література: модне, популярне, знане». Бібліотекарі задали орієнтир у напрямку якісних літературних доробків від українських авторів.

    Активний прихід  жінок - письменниць у літературу останніми роками став справді помітним явищем культурного життя. Сьогодні усім, хто цікавиться сучасною українською літературою, добре відомі імена Л. Костенко, М. Матіос, О. Забужко, І. Роздобудько, Н. Фіалко, С. Талан, Л. Денисенко, Л. Дашвар, М. Іванцової, Д. Корній та ін. Їхні твори різні за сюжетами, жанрами, глибиною розкриття життєвих колізій, але всіх їх об’єднує доля жінки в тому чи іншому  аспекті.

 Також на полицях нашої бібліотеки читач знайдете чималу кількість історичних романів сучасних українських письменників: В. Шкляра, В. Лиса, Ю. Винничука, Л. Кононовича, В. Вальда, твори Тимура та Олени Литовченків, братів Капранових.

    Окремий пласт сучасної літератури  складають містика, пригоди, фантастика. В усі часи  література цього жанру була і залишається захопленням людей  різного віку.

Популярність її не лише висока, а й традиційно одвічна. Дивовижний фантастичний  і містичний  світ зі своїми законами  відкривають книги:  Марини  і Сергія  Дяченків, Д. Корній, М. Кідрука, В. Лиса, А. Куркова, Ю.Рогози,  І. Роздобудько.

    Завжди привертали увагу читачів книги про війну. Як показує історія літератури, війна – це не лише біль, жах, руйнування та смерть, а ще й потужний поштовх для розвитку літератури. Сьогоднішня російсько-українська війна не стала винятком. Серед великої кількості авторів, які пишуть воєнну прозу, варто виділити «Інтернат» Сергія Жадана, бойовик «Позивний Бандерас» С. Дзюби та А. Кірсанова, «Чорне сонце» В. Шкляра, «Доцю» Т. Горіха Зерня та ін.

    На перегляді «На хвилях читацьких захоплень» учасники заходу познайомилися із   широким діапазоном сучасної української літератури.

    Книга- це завжди надійний прихисток. У турботі про себе читання стає необхідним ресурсом для емоційного здоров’я і відновлення. Обирайте для себе улюблений жанр, читайте, насолоджуйтесь, занурюйтесь у неймовірний світ сплетіння реальності та фантазій.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!