Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 13 жовтня 2021 р.

Зібрав Коростень митців на «Просто на Покрову»

Центральна бібліотека м. Коростеня  - майданчик для зібрань творчих, інтелігентних людей, тих, хто вміє відчувати душею красу художнього слова, а бібліотекарі - посередниками між авторами та читачами. 9 жовтня  до читальної зали висадився десант літераторів з різних куточків України – учасників XV Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову». Зустріти таких поважних гостей – місія, звичайно, приємна, але в той же час і дуже відповідальна.

 

Тож бібліотекарі, переключившись на режим – «Бібліотека як простір затишку та комфорту», створили всі умови, щоб свято пройшло успішно, а в кожного учасника залишились приємні враження, а головне – бажання знову побувати у «храмі літератури» (так про бібліотеку висловився один із гостей – Олександр Косенко).

Почали з екскурсії, під час якої розповіли цікаві факти  про бібліотеку (повірте - їх немало із більш, ніж 100-річною історією), презентували книжкові виставки у різних локаціях: «Просто на Покрову» - радість серця і слова», «Мій Коростень славний, бездонна талантів криниця», «Його книжки – яскраві зірки на книжковому обрії».

 Ви не уявляєте, які приємні емоції переповнювали бібліотекарів! Теплі обійми з друзями, приємні нові знайомства, щирість спілкування, світлини на пам’ять, побажання… А ще – книги, подаровані майстрами слова із дарчими підписами:


  Такі книги  - це не просто подарунок, це – неймовірне відчуття радості від того, що, крім свого літературного твору, автор дарує частинку свого внутрішнього «Я». А ще, коли автор хоче презентувати свою книгу саме у твоїй бібліотеці - ти на сьомому небі від щастя!

Книги, подаровані, авторами, знайдуть свого читача, і стануть доступні всім, хто шанує друковане слово.

    Бібліотекарі запропонували коростенцям та гостям міста взяти участь в акції «Купи книгу – подаруй своїй бібліотеці!». Для цього й умови були створені – вже не перший рік в рамках свята працює «Коростень BOOK - fest», на якому можна придбати книги українських видавництв. Ми висловлюємо щирі слова вдячності  Ірині Пасічник – Прокопенко за подаровані видання для дорослих і дітей. Акція триває і ви ще можете зробити добру справу! Приєднуйтесь!

    Свято закінчилося, а теплота і душевність спілкування ще довго грітимуть наші серця. 

В черговий раз ми впевнилися в тому, що творчий тандем бібліотекарів та письменників має одну й ту саме мету у суспільстві – робити його кращим, духовнішим, благороднішим. Саме книга всіма літературними барвами передає усі порухи душі особистості, зачіпає струни душі, долучає до прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!