Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Ми служимо людям у світському храмі…

 

Бібліотекар самою долею покликаний допомагати всім людям і в усьому 

Він здатний це робити, бо за допомогою притаманних йому засобів і методів

має найширший доступ до свідомості і душі людини.» (Фонотов Г. П.)

Хтось дуже гарно, декількома словами охарактеризував професію бібліотекаря так: «Бібліотекар – перший вісник знань і краси!». Професія бібліотекаря – це постійні відкриття, нові зустрічі,  цікаві події…Незважаючи на стереотипне ставлення деяких людей до нашої професії, ми  руйнуємо стереотипи кожного дня, доводячи суспільству, що сучасний бібліотекар – це експерт з різноманітних питань, фахівець з інформаційних технологій, педагог, психотерапевт, режисер, сценарист, оратор, журналіст, дизайнер, особистість з активною життєвою позицією.

Напередодні свята – Всеукраїнського Дня бібліотек фахівці бібліотеки – філії №2 завітали до учнів 9-В класу міського ліцею, щоб розповісти про професію бібліотекаря і провели профбутік «Моя професія – це цікаво!». Підготували екскурс в історію виникнення книги, бібліотек, професії бібліотекаря.

 Учні дізнались про вимоги до сучасного бібліотекаря, про навчальні заклади,  зокрема Житомирський коледж культури і мистецтв ім. І. Огієнка, де можна отримати освіту на базі 9-11-х класів за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Увазі учнів було представлено видання «Бібліотечна Житомирщина». Наприкінці заходу ліцеїсти із задоволенням переглянули відеоролик «Сучасний біблотекар: стереотипи та новий імідж», створений фахівцями нашої бібліотеки.

Від щирого серця вітаємо колег з професійним святом! Бажаємо  процвітання нашим бібліотекам, а бібліотечним працівникам – міцного здоров’я і достатку, творчої наснаги, натхнення, плідних звершень, віри, надії, любові і мудрості, щоб жоден храм знань ніколи не втратив своєї популярності.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!