Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 10 червня 2021 р.

Літературний вікінг


 Його називають літературним вікінгом, «батьком українського бестселера». Василь Шкляр  - сучасний український письменник, громадський і політичний діяч, який 10 червня святкує свій семидесятирічний ювілей. За словами критиків, творчість Шкляра – це «витончений психологізм, іронія, філософічність, інтелектуальна і мовна граційність, що забезпечують романам В. Шкляра статус яскравого, самобутнього явища в сучасній літературі».

 Василь Шкляр – володар Гран – прі конкурсу «Коронація слова», «Золоті письменники України», літературних премій «Золоте перо», «Спіраль століть», першої премії Ліги українських меценатів «Ярославів Вал», Національної премії ім. Т.Шевченка й Народної Шевченківської премії ім Т. Шевченка за роман «Залишинець. Чорний ворон», який сколихнув всю Україну і приніс автору широку славу. 2019 року за романом «Чорний ворон» вийшов однойменний повнометражний художній фільм. Над твором Василь Миколайович працював майже 13 років. У творчому доробку письменника півтора десятка романів, а також оповідання і повісті, публікації в пресі, твори для дітей. В.Шкляр - автор романів «Ключ», «Елементал», «Залишинець», «Маруся», «Чорне сонце», «Троща» та ін.  Його твори перекладаються багатьма мовами, зокрема, англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою.

 Народився ювіляр в селі Ганжалівка Лисянського району на Черкащині. У шкільні роки, у далекому 1967 році, вперше почав друкувати свої твори. 1968 року вступив на філологічний факультет Київського університету, завершивши навчання 1973-го. Водночас навчався (за обміном студентів) на філологічному факультеті Єреванського державного університету і досконало вивчив вірменську мову. Одружений, має доньку. Першою рукописи письменника завжди читає його дружина. Бібліотекарі бібліотеки – філії №2 підготували віртуальне книжкове бюро «Бібліотекар рекомендує…» і запрошують до знайомства з творчістю Василя Шкляра.

Щиро вітаємо письменника з ювілеєм!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!