Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 31 березня 2021 р.

Це знають дорослі і знають це діти: книжкова країна – найкраща у світі

 


«Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе» - це слова видатного педагога, публіциста, письменника, поета  В.Сухомлинського. Це дійсно так.  Книги, прочитані в дитинстві, запам’ятовуються на все життя, впливають  на подальший розвиток, на світосприйняття,  виробляють певні норми поведінки.

        Працюючи щодень з дітьми, ми переконані, що втрачений зв’язок із книгою у ранньому віці, не можна компенсувати в майбутньому.

          Бібліотека- філія № 1 для дітей  ім. Л. Українки ПБ Коростенської МТГ, долучилася до Всеукраїнського тижня дитячого читання «Це знають дорослі і це знають діти: книжкова країна – найкраща у світі».  Хоча  цьогоріч він проводився   в режимі онлайн, це не завадило  нашим активним читачам взяти в ньому участь.  Ними були учні  2 - 7-х класів  міста.

        Розпочався тиждень дитячого читання із книжково-бібліотечного відеоквесту «Шпигунські штучки»: на книжковій виставці «Увага! На горизонті НЛО!»  було «заховано» 11 предметів із дитячих казок та оповідань.  Умови гри: уважно розглянути кожне фото  та по знайдених  предметах відгадати,   з якого вони твору та якому герою  належать. Відповіді надсилалися в коментарях або в Messenger  на сторінку бібліотеки.

       Продовжив тиждень читання відеомарафон «Час Книгоманів настав». У ньому взяли участь 9 учасників, які розповіли про  улюблені книги, свої читацькі вподобання і смаки. Продемонстрували обізнаність і любов до літератури та довели, що обраний ними  твір вартий того, щоб його прочитати. Найкращими  із них виявились: Бех Дарина  та Тичина Надія - учениці 7-го класу міської гімназії, Петренко Марія – учениця 6-го класу ЗОШ № 11, Раєнко Віра – учениця 3-го класу міської гімназії.

      У ході проведення свята  для  наймолодших користувачів  бібліотекарі    підготували онлайн- інформину цікавих фактів про Попелюшку  «Перечитуємо улюблену   «Попелюшку».

       На  третьому етапі  діти випробували свої сили в інтелектуальному    літературному онлайн пінг-понгу  «Знайди пару герою», проявивши кмітливість та ерудицію. Наприклад:  Руслан -?;  Трубадур - ?;   Кай - ?;  Ромео - ?; Омелько Кайдаш - ?; Мавка - ? та інші. 

      Та це ще не все!  Настав завершальний день - «Бібліоекспрес із подарунків і чудес».    Як би не було сплановане та в якому б режимі не проводилось свято, але найактивніших слід  відзначити. Але як, адже карантин?! Допомогти нам погодилась листоноша Світлана Мошківська, яка організувала серед своїх колег передачу подяк  за відповідними адресами місця  проживання учасників.  

       Тиждень дитячого читання закінчився, але читання буде продовжуватись. Читати – модно, престижно та корисно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!