Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 4 лютого 2021 р.

За офіційною інформацією – до державних сайтів


  Одним із вагомих здобутків демократичних перетворень в Україні є право громадян брати участь в управлінні державними справами. Українці мають можливість приєднуватися до напрацювання рішень органів державної влади та місцевого самоврядування, здійснювати контроль за їхньою діяльністю, вносити пропозиції, вимагати звітів органів тощо. Механізмом забезпечення цього став веб-сайт, головне призначення якого – поширення інформації. Для кращого ознайомлення з веб-сайтами державної влади України пропонуємо годину правової грамотності «Прогулянка сайтами органів державної влади України».  

  Веб-сайт Верховної Ради України  забезпечує висвітлення діяльності Ради у мережі Інтернет та  інформацію про складову законотворчу діяльність парламенту і встановлює порядок роботи з ними.

  Основною метою функціонування веб-сайтів інших органів державної влади (Президента України, Конституційного Суду України, Верховного Суду та інших судів України, Генеральної та інших рівнів прокуратур України, Національного банку України, правоохоронних органів тощо) є оприлюднення достовірної, всебічної та своєчасної інформації про їхню діяльність з дотриманням вимог щодо збереження державної та інших видів таємниць.

  Веб-сайти місцевих рад - це механізм  зворотного зв’язку з громадянами, повне, своєчасне і об’єктивне надання інформації  про життя громади.

  Нові технології дозволяють оперативно, повно і об’єктивно донести до суспільства питання ефективності діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, надати громадянам ту чи іншу публічну інформацію, взяти участь в управлінні державними та місцевими справами і, тим самим, забезпечити їхнє конституційне право щодо участі в керуванні державою в цілому.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!