Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 24 лютого 2021 р.

Безсмертна донька мудрого народу

 

 


Леся Українка… це ім’я відоме всім, бо запам’ятовуємо його одразу - воно зворушливе, милозвучне і тихе, як шепіт листя.

2021 рік ознаменувався славетним ювілеєм – 150-річчям від дня народження великої поетеси українського народу, співачки досвітніх огнів - Лесі Українки.

Її спадщина належить не тільки Україні, вона дорога і близька всьому світовому людству. Леся Українка - постать виняткова, незвичайна навіть серед рівних  їй за геніальністю.

У дитинстві ми знайомимося з однією Лесею, а стаючи дорослими, ми пізнаємо зовсім іншу - нам ніби відкривається таємнича завіса і той, хто поринув в історію її життя один раз, захоче зробити це знову й знову.

Сьогодні Леся Українка по праву заслужила бути правильно прочитаною і перечитаною. Її творчість –  бездонна криниця високоінтелектуальної поезії, де закарбовані мужність і воля, непереборна жага до життя, а разом з тим – і найніжніші ліричні почуття. Бібліотеки ЦБС м. Коростеня долучилися до вшанування ювілею видатної мисткині, підготувавши низку заходів, присвячених Лесі Українці.

Працівники центральної бібліотеки підготували ювілейну онлайн імпрезу «На світі запалає покинутий вогонь моїх пісень».

До святкування ювілею письменниці бібліотекарі бібліотеки - філії  №1 для дітей ім. Лесі Українки підготували поетичну відеозамальовку  «Ім’я свого народу взяла ти своїм найменням і поставила коло себе, як стяг!», до якої з радістю долучились найактивніші читачі.

«Стояла я і слухала весну, весна мені багато говорила…» - віртуально-поетична вітальня, створена бібліотекарями бібліотеки - філії №2.

Бібліотекарі бібліотеки – філії №3 для дітей запропонували своїм прихильникам у мережі Facebook відео – композицію «Лесиного слова дивосвіт».

 Із сильною та  незламною духом жінкою, нашою землячкою - ніжною квіткою, пам’ять якої цвіте й донині -знайомтесь у  віртуальній присвяті  «Леся Українка- людина народжена Україною», яку підготували бібліотекарі філії №4.

Бібліотекар бібліотеки - філії №6 запросила своїх користувачів у віртуальну літературну вітальню «Вчитаймося в Лесине слово іскристе…»

Бібліотекарі сіл Новаки та Стремигород для свої користувачів підготували ювілейну поличку


та хвилинку поезії.

Поетичні читання відбулись у бібліотеці села Бехи, у яких взяли участь активні читачі.

150 років слави, пам'яті, читання, вивчення, пізнання. Увесь життєвий і творчий шлях Лесі Українки видається втіленням якоїсь неземної жіночої сили – сили слова, музики, людського духу, сили боротися і не здаватися.

Ми намагаємося щоденно доносити до людей її щире слово. Кожним променем думки, кожним пекучим болем живе в душі нашого народу людина, ім’я якої – Леся Українка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!