Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 5 грудня 2020 р.

Катерина Білокур – обраниця квітів

  Катерина Білокур… Чудова художниця,  майстриня українського народного декоративного живопису. Ії твори не схожі на жодні інші. Складно знайти випадок в історії мистецтва, коли бажання стати художником зустрічає стільки труднощів, скільки довелося подолати Катерині Білокур. Мрія дівчини з простої селянської родини здійснилася не завдяки, а всупереч долі. Майже все життя їй довелося боротися за право малювати, і, незважаючи на це, її картини випромінюють поклоніння і захоплення перед дарами природи. Польові і садові квіти, улюблені художницею, як дзеркало чистої, полум'яної і ніжної душі.                                                               До 120-річчя від дня народження мисткині бібліотекою-філією № 6 підготовано віртуально-мистецький вернісаж «На довгу згадку ці квіти посилаю».

Вона була закохана тільки в малювання. В її картинах поєднуються сотні кольорів та відтінків. Звичайна людина не могла б побачити світ таким, яким бачила його Катерина Білокур. Вона малювала пейзажі, портрети, натюрморти, але більш за все любила малювати квіти. «Квіти ніби люди живі, мають душу» - говорила вона. Художниця ніколи не зривала квіти, а малювала їх, сидячи поряд, бо вірила, що зірвана квітка вже не квітка. До вашої уваги онлайн-імпреза «Катерина Білокур – обраниця квітів», створена працівниками центральної бібліотеки.

  Вона була самотньою в житті, але такою ж одержимою у творчості, як її ангел-охоронець Катерина. Катерина Василівна увійшла в наш світ тихо і непомітно, і так само непомітно покинула його, залишивши нам свої картини і свої спогади. Спливатимуть віки…Залишиться вічність, а в ній людська любов і пам’ять про величну і земну художницю Катерину Білокур з України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!