Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 10 жовтня 2020 р.

Українські митці на древлянській землі

Вже стелить шляхом золота Покрова                                               І губить срібну нитку павутин.        Наш Коростень збирає знов і знову  Закоханих у слово дочок і синів

  Є у жовтневій порі чарівні миті безкрайнього синього неба, щедрого сонця, сивих світанків і замріяної тиші, в якій ще так буйно квітнуть осінні пломенисті чорнобривці. Саме о цій прекрасній порі, напередодні святої Покрови за доброю традицією щороку Коростенщина скликає до себе учасників Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Просто на Покрову». Ініціаторами фестивалю були журналісти і письменники Валерій Нечипоренко і Віктор Васильчук.                                                                                          Уже багато років поспіль у чудові дні жовтогарячої осені Коростень стає справжньою літературною столицею. За цей час фестиваль розширився, набув популярності. З багатьох міст та сіл України з’їжджаються до древнього Іскоростеня відомі письменники та митці, і ті, хто лише робить перший крок у великий світ літератури.                                                         До вашої уваги ретроспектива свята за 20 минулих років.

  У всіх гостей свята на згадку про нього залишаються гарний настрій, теплі спогади і бажання приїхати наступного року. Запрошуємо всіх у наш неповторний поліський край, який зачарує вас щирим Словом!

2 коментарі:

  1. Друзі я зачарований Коростенем, його вільним повітрям, його людьми. Щастя і усмішок, щоб все вдавалося і виходило, щоб діти були здоровими і батьків радували своїми успіхами. Що вразило? Вмієте пам'ятати і шанувати своїх митців, свій літопис і сміливо пишите новий. Зачарований родиною Васильчуків і моє пошанування Віктору Васильчуку. Переконаний, що Віктор Васильчук має носити почесне звання "Почесний громодянин Коростенщини".

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо за добрі слова і побажання. Родині Васильчуків Вашу вдячність передамо)))

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!