Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 10 жовтня 2020 р.

Ювіляри, яких варто знати!

 


«…Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Честність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника…»

Україна має багату і неперевершену літературну спадщину, яку створила велика кількість відомих письменників – класиків українського слова. Проте, вже понад двадцять років існує незалежна сучасна українська література, що вже повністю завоювала статус якісної і поправу посідає високі рейтенги як серед українського читача так і на міжнародній арені. Щороку серед творців літературного слова з'являються нові майстри, зі свіжими думками та іншим поглядом на світ. Вони не бояться писати правду, висвітлювати свої реальні думки – відверто, влучно, інтригуючи.

Одним з таких приводів, щоб поговорити про сучасне українське літературне слово загалом, і конкретних сучасних авторів зокрема, є ювілеї талановитих словотворців. І якщо Ви ще не знайомі з іменами тих, хто сьогодні є яскравим представником вітчизняної літератури, бібліотеки міста роблять все, аби Ви якомога скоріше змогли закохатися в сучасну українську літературу!

Зокрема, бібліотекою – філією №2 (м – н Хіммаш) підготовлено літературний відеофуршет «Авангард сучасного письменства», де представлено письменників – ювілярів 2020 року, яких варто знати, читати та слухати. Дане відео розміщено на сторінці бібліотеки у мережі Facebook (бібліотека-філія 2 ЦБС м.Коростеня), бібліотечній спільноті «Бібліотека на зв’язку» у мобільному додатку Viber та відеоканалі «Бібліотека-філія №2» в YouTube. Приєднуйтеся! Знайомтеся!  Читайте, відкривайте та осмислюйте кожну грань сучасного українського літературного слова! Адже наша країна багата на талановитих письменників.

Пропонуємо більш детально ознайомитися з деякими яскравими, оригінальними, сучасними словотворцями, ювілеї котрих припали на 2020 рік. Вони орієнтуються на нестандартні сюжети, життєстверджуючих персонажів та карколомні пригоди. Різняться за віком, літературним досвідом, жанром, в якому працюють, проте усі разом доповнюють одне одного, створюючи цілісну картину сучасної української літератури.

Ці та інші твори письменників є у фонді як нашої бібліотеки, так і всіх бібліотек міста, тому наполегливо пропонуємо Вам звернути на них свою увагу та відкрити для себе нові імена, завітавши до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!