Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Осіння ювілейна симфонія: благословенні Божим даром

   Світ сучасної української художньої літератури – світ надзвичайно багатогранний і різноманітний, представлений різноплановими жанрами – від побутового і фентезі до національно-патріотичної тематики. Українські письменниці – це особливий колорит української літератури. Вони пишуть так, як відчувають, висловлюють думки яскраво і експресивно. 
   2020 рік є ювілейним для письменниць Оксани Забужко і Дари Корній. До ювілею письменниць було створено віртуальну виставку «Жіноча доля, жіноча проза: письменниці України» (до 60-річчя від дня народження Оксани Забужко, 50-річчя від дня народження Дари Корній). 
   Оксана Забужко – популярна українська письменниця, одна з тих, з ким пов’язують появу сучасної української літератури на міжнародній арені. Творчість Забужко різнопланова - вона і знавець української історії, й майстер феміністичної прози.    Відома українська письменниця, лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» Дара Корній є однією з найвідоміших авторок українського фентезі. У її книгах вона переплітає прадавню українську міфологію, історію, психологію та культурологію. Лауреат третьої премії «Коронації слова» за роман «Гонихмарник» (2010). Другий великий твір письменниці «Тому, що ти є» - «Вибір видавців» у конкурсі «Коронація слова - 2011». Третій роман - «Зворотний бік світла» - «Вибір видавців» у конкурсі «Коронація слова - 2012». 
   Книги цих авторів чекають на вас в центральній бібліотеці. Читайте із задоволенням!

1 коментар:

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!