Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 9 травня 2020 р.

Свято матері - свято любові

   День матері. Це травневе свято схоже на ніжну квітку, від якої не хочеться відводити очей. Воно прийшло до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до матері.
   Свято матері, народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс. Вона втратила свою матір. Смерть була раптовою і передчасною. Анна звернулася з листами до конгресменів і президента Америки, у яких запропонувала раз на рік, навесні, вшановувати матір. Ідею Анни Джарвіс підхопили у світі. Згодом це свято перейняли жінки Європи, а в 1929 році його вперше відсвяткували на Галичині з ініціативи Союзу українок.
    З 1990 року Свято матері повернулося в Україну і ми святкуємо його у другу неділю травня. Це свято: Матері Божої-найсвятішої Богородиці, свято матері України - нашої любої Вітчизни і свято рідної матусі, якій ми завдячуємо життям.
  Мама... В усі часи всі народи пов'язували з нею найсокровенніше, возвеличували її як найбільшу святиню. Вона — корінь життя, берегиня роду людського, вона - та квітка, промінь якої ніколи не в'яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше. Працівники Коростенської центральної міської бібліотеки презентують поетичний віночок авторів-земляків «Матусю рідна, цілий світ».
     Мама! Чи є в світі слово більш прекрасне й ніжне? У мами добрі й ласкаві руки, найвірніше й найчутливіше серце-в ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не залишається байдужим. І скільки б тобі не було років-п’ять чи п’ятдесят- ти відчуватимеш себе дитиною, тобі завжди потрібна мама, її ласка, її погляд. Пропонуємо літературну годину спогадів "Материнська любов найсвятіша".

      Дорогі наші мами! Сьогодні ми низько вклоняємося вам, хай буде світлим кожен Ваш день. Кожна хвилина. Ви завжди були і залишаєтеся самовідданими, люблячими і готовими на все заради своїх дітей! Вітаємо вас із  цим прекрасним святом - Днем матері!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!