Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 22 квітня 2020 р.

English Club для юних читачів

Напевно кожна людина хоч раз у житті чула мову, яку вона не розуміє. І так дивно…чуєш слово, але не знаєш, що воно означає. Або ж зустріли ми іноземця, подарували нам книгу іноземною мовою чи поїхали за кордон. І виходить, що ми перетнули кордон держав, але тут очікує ще й інший кордон – мовний бар’єр. Тому зараз більшість людей, крім рідної мови, вивчають й іноземну. Звичайно, це відкриває більше можливостей: людина може познайомитися з іншою культурою, спілкуватися з народами, які мають різні традиції, читати книги в оригіналі та просто не розгубитися за кордоном. А ще вчені виcувають теорію щодо позитивного впливу вивчення мов на нейронні зв’язки. Чи надихає вас така перспектива?
 В Україні більшість дітей у школах вчать англійську, але деякі учні не встигають за програмою і, відстаючи від своїх однокласників, у них втрачається інтерес до цього предмету. Також є діти, які встигають за програмою, але їм цікаво ще в ігровій формі попрактикувати англійську. Тому в бібліотеці-філії №3 започаткували English Club для юних читачів, щоб корисно провести час, вивчаючи англійську, спілкуючись один з одним і, врешті-решт, зі світом. 
Один раз в тиждень ми зустрічаємося з дітьми, співаємо невеличкі пісні англійською мовою, вчимо слова на нову тему, використовуючи кросворди з дитячих журналів, настільні ігри з картками, також не забуваємо про руханки. Вже можна побачити досить непогані результати. Наприклад, якщо раніше дитина постійно плутала літери та не знала, як поставити прості запитаня англійською або відповісти на них, то вже зараз це не є проблемою і ми радіємо таким невеличким досягненням. Невеликими кроками можна дійти до великої мети. Звичайно, усі – різні.
 І таланти не у всіх однакові. Тому, якщо в дитини справді є бажання вчити мову і є природня здібність, то це набагато полегшує засвоєння знань і можна стати навіть поліглотом. Ось, наприклад, кардинал Джузеппе Меццофанті, який знав приблизно 80 мов, вільно читав і перекладав 38-ма. Вдосконаленню немає меж…Тож вчи англійську – спілкуйся з світом!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!