Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 6 лютого 2020 р.

Зірки не падають із неба – ідуть зірки на небеса


 Життя минає - летять роки.
 Ідуть на небо від нас ЗІРКИ.
 Зриває вітер старі афіші,
 в концертних залах незвична тиша.
 Мінором смутку струна зітхає…
 Стара гітара Кузьму чекає..
             Соломія Українець
     Минуло п’ять років, як сталась страшна трагедія - обірвалося життя лідера гурту «Скрябін», співака, письменника, телеведучого, продюсера, актора, громадського діяча,  «Кузьми» для друзів, та «Скрябіна» - для прихильників, щирого українця і справжнього громадянина своєї держави. 2 лютого 2015 року країну сколихнула страшна новина - у ДТП загинув улюблений артист мільйонів АНДРІЙ КУЗЬМЕНКО
    В Україні проходять вечори пам’яті, концерти, години спомину, під час яких згадують Андрія та співають його пісні. Бібліотекарі бібліотеки-філії №4 вшанували артиста під час віче пам’яті «Зірки не падають із неба – ідуть зірки на небеса!». На захід завітали дорослі користувачі бібліотеки, колеги та учні 10-Б класу НВК №12 разом із класним керівником  Гурською Т. П.  
      У бібліотеці  панувала тепла і дружня атмосфера. Ведучі пригадали шлях життя Скрябіна з дня його народження до загибелі, його вислови, які на сьогоднішній день стали топовими. «Кузьма завжди ділився своїми ідеями та планами, тим, які класні речі він придумав. Міг говорити про це годинами. Своїм друзям ніколи не давав зупинятись чи впасти в депресію, вважав своїм обов'язком розбудити усмішку і сподівання, що завтра буде кращим за сьогодні. Співак був великим мрійником і великим бешкетником ні з чим незрівнянним батярським духом. Був і є..», - наголосила  Ольга Литвинчук, фахівець спортивного  клубу «Орбіта» організації  «Спорт для всіх», яка люб’язно погодилася  бути однією з ведучих заходу. Юнацька молодь читала вірші, присвячені Андрію його симпатиками,  найпопулярніші  пісні Скрябіна виконав гурт «SaMi» у складі викладачів  школи мистецтв імені А. Білошицького Олександра Вербила та Михайла Вовчка.
      До уваги присутніх був представлений книжковий перегляд «Можливо треба було бути як всі, а я хотів інакшим бути завжди..» з книгами Скрябіна та книгами його мами Ольги Кузьменко. Три різних видання Андрія бібліотеці подарувала постійна читачка та психолог Інна Ходаківська.
   В кінці заходу всі присутні отримали на згадку кишеньковий календарик зі світлиною Скрябіна та його висловом «Змінюйте світ до кращого, дбайте про нього, БО ВИ В НЬОМУ ЖИВЕТЕ».
     Кузьма  завжди говорив те, що думав, і ніколи не боявся казати правду. Андрій не пішов. Він тут. У кожному мудрому слові, що надихнуло на добре діло. В кожній мудрій пораді, що змінила когось на краще. В умінні цінувати новий день: з нудним дощем чи сонцем на стінах…      
Світла пам’ять тобі, Андрію…Ти назавжди у наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!