Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 26 лютого 2020 р.

Стів Джобс: геній і борець


«Лише шаленці, котрі вважають, що здатні змінити світ, зрештою його і змінюють»

С. Джобс
Іноді людство отримує у подарунок геніїв, які народжуються один на сотні років. Після появи таких особистостей, світ не може залишатися колишнім. Такою видатною постаттю  був Стів Джобс, що створив величезну корпорацію і пристрої, які здійснили революцію в сфері комп’ютерів.
Так, сьогодні, кожна дитина знає що таке iPod, iPhone і мріє мати планшет відомої у світі марки Applе. Але не кожен знає, хто створив перший домашній комп’ютер та інтернет – планшет. Зацікавити дітей біографією та познайомити учнів з геніальною особистістю сьогодення – Стівом Джобсом вирішили бібліотекарі бібліотеки – філії  №2, завітавши на урок інформатики до 9-го В класу міського ліцею. Зустріч пройшла у формі відео – знайомства «Hi-Fi – книга. Уроки лідерства від Стіва Джобса» та приурочена 65 – річчю від дня народження американського винахідника.

Під час заходу підлітки почули історію створення першого комп’ютера, легендарних MakBook, iPod, iPhone, довідались як революційні ідеї Джобса вплинули на розвиток анімації і змінили уявлення про те, яким може бути звичайний музичний програвач і телефон. Ліцеїсти переглянули відео – сюжет «Історія успіху засновника компанії Apple», послухали уривки відомої промови Стіва Джобса перед випускниками Стенфорду, в якій іt-гуру закликає молодь не витрачати свій час, живучи чиїмось чужим життям. На його думку, єдиний спосіб робити великі справи – робити те, що любиш. А якщо не знайшов своєї справи, то потрібно шукати і не зупинятися. Цікавим доповненням стала інформація про пам’ятник Стіву в Одесі та фільми – присвяти. 
Юним слухачам було презентовано надзвичайно цікаву книгу Марії Сердюк «Стів Джобс» із серії «Видатні Особистості. Біографічні нариси для дітей». Для прикладу бібліотекар зачитала останній розділ «Ще один ривок», в якому узагальнено мотивуючу історію життя великої особистості. Присутні зрозуміли, що визначний успіх не приходить сам по собі, він підвладний лише тим, хто багато і плідно працює. На завершення діти відповідали на запитання вікторини «Життя американського бізнес-магната та винахідника».
Дана зустріч з учнями вийшла пoвчaльною й зacтepeжливою, нaпoвнeною уpoкaми щoдo iннoвaцiй, xapaктepу, лiдepcтвa тa цiннocтeй. Адже як зазначила письменниця Карен Блюменталь "життєвий шлях Стіва, як і він сам, був неординарним, але цей чоловік швидко досяг успіху в царині комп'ютерних технологій, бо не визнавав жодних обмежень і культивував те, що стало справжньою візитівкою його геніальності: перфекціонізм, смак і стиль». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!