Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Літо. Книга. Позитив.

«Читайте! Нехай не буде жодного дня,
коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги».
К.Г. Паустовський

Літо – яскрава, благодатна пора року. А для кожної дитини літні канікули – це найбільше свято, найкращий відпочинок. Це – змістовно проведений час, подорожі, пригоди та незабутні зустрічі. На початку першого літнього місяця до нас у гості завітав літній мовний табір міського ліцею. Бібліотекарі підготували насичену  пізнавальну програму «Літній відпочинок з книгою!», яка розпочалася етнографічним вечором  «Стелися барвінку: квіти, трави та дерева рідного краю у народних легендах, обрядах та піснях».
Не залишив нікого байдужим проведений бібліотекарями День друзів «Дружба єднає щирі серця». Діти брали участь в  інтелектуальних розминках, розважально – ігровому блоці «Бібліотека – зона дружби»,  співали в бібліокараоке, переглядали відео та мультиплікаційні фільми  в  літньому відеосалоні. Пройшли цікаві літературні мандрівки, літні читання, під час яких ознайомилися з новинками у книжковому світі.

 Цього року з'явилося нове державне свято – День батька, яке відзначатиметься у кожну третю неділю червня. З цієї нагоди було розроблено інформаційно – творчу програму «Оберігаймо тата у любові!», яка включала  такі заходи: портрет – аплікація «Мій тато – найкращий!», презентація антології «Книга про батька: українські поети IX – XXI століття», акція «Читаємо разом з татом!».
З метою урізноманітнення літнього відпочинку дітей, ознайомлення з кращими творами, рекомендованими для літнього читання, в рамках обласної акції «Бібліотека просто неба» на свіжому повітрі відбувся літературно – розважальний майданчик «Ура! Ура! Веселий час! Прийшли канікули до нас!». 
Малеча ознайомилася з виданнями, представленими на книжково – ілюстративній вітрині «Літо + книжка + природа = це суцільна насолода», брала участь в інтелектуально – казкових розминках, іграх, конкурсах, флешмобі «Ми любимо бібліотеку!».
Юні друзі бібліотеки цікаво і змістовно проводять своє дозвілля, отримують позитивні емоції від зустрічей з літературними героями, удосконалюють навички спілкування, розвивають свої інтелектуальні та творчі  здібності.
Отже, стартувала естафета книжкового літа. Бібліотека чекає на нових користувачів! Літній відпочинок з бібліотекою – це весело, сучасно і корисно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!