Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 7 травня 2019 р.

Книги – ліки для душі

  
Читання книг – найкращий спосіб розслабитися і зняти стрес. Книга є прекрасним співрозмовником, вона розрадить і допоможе впоратися з конфліктними ситуаціями і проблемами.  З 2017 року в бібліотеці – філії №2 діє програма бібліотерапії «Підтримка. Порозуміння. Людяність» для ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб в рамках співпраці з Центром соціально – психологічної реабілітації населення м. Коростеня.  Сонячного недільного дня  в актовій залі Центру для наших шановних атовців у тісному колі відбулась зустріч – дискусія «Книга. Доля. Подія. Час». Завідуюча бібліотеки Тетяна Маєвська провела тематичну бесіду з елементами дискусії «У світі відкритих книг – відкриваєш світ».
Приємним було те, що учасники зустрічі легко йшли на контакт, невимушено спілкувались, ділились досвідом власної «дружби» з книгою, обговорювали нагальні політичні питання, зокрема, проблеми війни і миру,  створення боєздатної, сучасної армії. Було представлено огляд новинок літератури із тематичного перегляду «Читай найкраще!». Видана у 2019 році книга Регіни Бретт «Бог ніколи не моргає» (50 уроків, які змінять твоє життя) вразила присутніх своїм психолого – повчальним змістом, тонким  гумором, слушними порадами, як упоратися з будь – якою життєвою ситуацією. Було презентовано твори Кузьми Скрябіна,  в яких якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.
 Фахівцями бібліотеки підготовлено і представлено рекомендаційний список літератури «Бібліотерапія: відпочивайте разом з книгою!», в якому подано перелік видань, читання яких створює своєрідний психологічний захист, сприяє психологічній адаптації та соціальній комунікації,  укріплює впевненість у власних силах.
Наприкінці заходу наші захисники взяли додому видання, які їх зацікавили.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!