Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 25 квітня 2019 р.

Гра навчить і гра розважить та кмітливих всіх покаже!


Що може допомогти дітям знайти друзів за 5 хвилин і отримати купу позитивних емоцій? Звичайно, гра! Що може у наш час дати альтернативу комп’ютеру і подарувати спілкування, не віртуальне, а реальне? І знову - це гра! Жива, весела та захоплююча!
Гра-серйозна справа. Це не лише розвага, а й активний спосіб пізнання світу. У багатьох народів особливе місце займають настільні ігри і, як наслідок, світ традиційно відзначає Міжнародний день настільних ігор. Його заснував провідний ведучий шоу про настільні ігри «TableTop» Уіл Вітон в 2013 році. З того часу цю ініціативу з року в рік підтримують видавці настільних ігор та рядові гравці з різних куточків Землі. 
Бібліотека-філія №3 не стала винятком. В рамках проекту «Ігровий портал» до Міжнародного дня настільних ігор було проведено захід «ІгроDAY скликає друзів». Ігрова карусель захопила відвідувачів бібліотеки, які познайомилися з давньою історією різних настільних ігор та цікавими фактами про розваги, які є майже у кожного вдома. Учасники змогли проявити свої здібності та кмітливість, побачити один одного у грі, дослідити світ, дослідити себе! Річард Бах зазначав: «Важливо не те, чи програємо ми в грі, важливо, як ми програємо і як ми завдяки цьому змінимося, що нового візьмемо для себе, як зможемо застосувати це в інших іграх. Дивним чином поразка обертається перемогою».
Дітей відразу зацікавили шахи, шашки, «Монополія», «Ерудит» та інші настільні ігри. «Монополію» вони вважають ефективною в перших кроках ведення власного бізнесу та бюджету. Шахи тренують стратегічне мислення та логіку. Жваво та енергійно дві команди виявили свої здібності в інтелектуальній грі «Поясни слово».
Юні відвідувачі переконалися, що без електронних гаджетів також можна весело та корисно відпочити! Тепер сучасна бібліотека асоціюється не тільки з книгою, але й з веселими іграми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!