Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 24 січня 2019 р.

На схід і захід від Дніпра ти будь єдиною, Вкраїно


     Зламався врешті двох імперій мур!
     І на розвалинах у слушну цю нагоду
     З’явилися держави УНР і ЗУНР
     Як вияв волі нашого народу.
   Сто років тому, 22 січня 1919 року, у Києві відбулася визначна подія в історії українського народу - лідери посталих на руїнах Російської і Австро-Угорської імперій – Української Народної Республіки  і Західноукраїнської Народної Республіки  - підписали Акт злуки, що передбачав їх об’єднання в соборну Українську державу.
До  цієї знаменної ювілейної дати  працівники міської бібліотеки підготували історичну годину єднання «На схід і захід від Дніпра ти будь єдиною, Вкраїно». Ведучі заходу Галина Храпійчук та Галина Піка ознайомили учнів гімназій №7 і  №4 з  історією  боротьби  українського народу за соборність своїх земель, наголосили, що територіальна цілісність нашої держави є її запорукою незалежності.  Хвилиною мовчання вшанували героїв, які віддали своє життя за незалежність, соборність та державність нашої Батьківщини у різні історичні періоди.
 Заступник міського голови Олександр Дзиґа під час свого виступу  нагадав про злети і падіння нашої держави, підкресливши , що лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо досягти величної мети - побудувати незалежну, вільну й демократичну Україну.
 Слайд презентація,  підготовлена працівниками бібліотеки, та документальне відео про  події  1919р. дали змогу присутнім глибше відчути загальнонародний настрій єднання того періоду. Книжковий перегляд «І дзвонить пам'ять в наші будні» розкрив фонди бібліотеки з даної тематики.
На завершення  заходу присутні  взялися  за руки і створили  символічний «живий» ланцюг єдності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!