Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 20 березня 2018 р.

Вступаючи в доросле життя

Якщо Ви вдало оберете професію
 і докладете до неї душу,
то щастя саме знайде Вас.
        Чарльз Дарвін
   Як знайти головну справу свого життя? Як розібратися у розмаїтті професій, уникнути помилок і розчарувань? Універсальних рецептів, звичайно, немає. Кожний старшокласник, розмірковуючи над своїм майбутнім, вирішує, яку професію йому обрати. В цей особливий період життя необхідною і доречною є допомога в оволодінні навичками професійного самовизначення.
   Учні 10-Б класу міського ліцею, що завітали на профорієнтаційний захід до бібліотеки – філії №2 (мікрорайон ХІММАШ), здійснили мандрівку у світ професій «Готуймося стати професіоналами», познайомилися із класифікацією спеціальностей за п’ятьма типами, а саме: людина – природа, людина – техніка, людина – людина, людина – знакова система, людина – художній образ. Увазі ліцеїстів було представлено тематичну підбірку  видань за темою «Покликання. Пошук. Професія». 
   Практичний психолог Центру соціально – психологічної реабілітації населення Юлія Томах провела профорієнтаційний тренінг «Мій професійний вибір». Захід  мав на меті за допомогою техніки колажування      допомогти учням визначитися  з майбутньою професією та виокремити кроки для втілення бажаного образу в реальність. Учасники активно працювали над вибором ілюстрацій з періодичних видань, які відображали б зміст обраних спеціальностей та жваво ділилися своїми думками.
   Корисна інформація, яку отримали учасники заходу, допоможе їм у виборі професії, що відповідатиме власним здібностям, знанням, стану здоров’я, має попит на ринку праці і буде актуальною в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!