Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 21 червня 2017 р.

Написане щирістю слово

17 червня в центральній міській бібліотеці відбулась зустріч  із цікавою, наполегливою, працелюбною, ніжною жінкою, в душі якої завжди панує весна Світланою Петрівною Бароніною, уродженкою нашого древнього Коростеня, про яку ми вже писали на сторінках нашого блогу. Вона  талановита особистість, письменниця та поетеса. Дотепер ми більше знали Світлану Петрівну як автора дитячих віршів, казок та новел. З-під пера письменниці вийшли такі збірки: «Цвіт на дереві», «Вітри  травневі», «Сині очі землі», «Два сонечка», які були представлені на книжковому перегляді «Написане щирістю слово».
Не оминула  своєю увагою Світлана Петрівна і дорослого читача. Бібліотекарі Світлана Мельничук та Алла Сергієнко представили  нову збірку поетеси «Вишнева заметіль».

Розповідь ведучих супроводжувалася яскравою презентацією. «Вишнева заметіль» – невеличка книжечка зручного формату  з яскравою обкладинкою із зображенням розквітлої вишні, що облітає, утворюючи вишневу заметіль. 
Вже з перших сторінок вірші зачаровують своєю мелодійністю, ніжністю. Щирістю віє від кожного слова. Вражає простота і невимушеність. Лірика Світлани Бароніної – відрада для душі у наш нелегкий час. І все, про що говорить поетеса, – болить їй, радує, надихає, пропонує не залишатися  байдужими і нас, своїх читачів.
Розпочинається книга поезій оптимістично - натхненним і позитивним віршем:
Пані Світлана у всьому шукає і знаходить красу. І просто майстерно створює поетичний малюнок життя у слові та кольорі.
Пада цвіт, облітає в траву.
Доцвіта на обійсті калина.
Я тобою, мій друже, живу.
Тільки в цьому я зовсім не винна,
Що для мене ти сонце й зоря,
І травнева вечірня розмова.
Моя радість, печаль і жура.
І написане щирістю слово.
Коли читаєш вірші Світлани Бароніної, то переконуєшся, що світ справді наповнений любов’ю,  бо збірка « Вишнева заметіль» то поетична сповідь закоханої в життя жінки. Вона не лише тонко відобразила найтонші почуття людської душі, а й майстерно вплела в словесну канву щирі жіночі зізнання про любов і ніжність, вдячність і вірність. Краса материнства, дружби і кохання, любов до природи і тривога за долю всього сущого на землі  основні мотиви поезій авторки, яка понад усе любить слово, вміє відчути його запах і барви.
Світлана Бароніна все своє життя пропрацювала на педагогічній ниві. Вона дуже любить дітей, свої теплі почуття до вихованців влучно перелила в слова:
Діти, я вами живу!
І кожен ваш успіх
Як квітку лелію
Я усмішки ваші
Безмежно люблю…
З малечею початкових – середніх класів вела літературну студію «В гостях у казки». Багато вихованців Світлани Петрівни  стали переможцями літературно-мистецького конкурсу «Просто на Покрову». Тож не дивно, що Світлану Бароніну прийшли привітати учні НВК №12 разом із вчителькою Тетяною Гурською та школярі ЗОШ №3.
Окрасою зустрічі стали музичні номери у виконанні Олександра Вербила. Одна із пісень – «Вальс для закоханих»  написана на вірш поетеси.
Світлана Петрівна член Національної спілки журналістів. ЇЇ співпраця із газетою «Вечірній Коростень» та іншими періодичними виданнями не пройшла непоміченою.  В 2005 році Світлану Бароніну було признано «Українською Мадонною»  серед журналістів. Вона також член літературної студії «Древлянка». Підтримати та привітати колегу по перу прийшов Заслужений журналіст України Віктор Васильчук – головний редактор газети «Вечірній Коростень» та керівник літературної студії «Древлянка». Віктор Борисович відзначив, що Світлана Петрівна  тонкий душевний лірик і побажав здоров’я, творчого натхнення, визнання та нових книжок.
Присутні з цікавістю дізналися, як в автора з’являються нові поезії. Поетеса зачитала нові вірші, від щирого серця подякувала всім, хто прийшов на творчу зустріч, побажала душевного тепла, гарного настрою.

          Світлана Петрівна Бароніна – світла цікава жінка. Кожного разу, коли вона відвідує бібліотечні заклади, завжди із собою має подарунки  нові збірочки або ж нові вірші. Твори її прості, легкі, цікаві, написані з любов’ю до нас. То ж читаймо і зачитуймось!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!