Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 21 травня 2017 р.

Знай про Європу більше!

«Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більше я люблю Вітчизну, тим більше намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр».
Вольтер
  Щоб рухатись уперед, нам потрібно поважати та знати своїх сусідів і діяти, як європейці: виважено, наполегливо, послідовно впроваджувати європейські стандарти в наше життя. Сьогодні весь світ  уважно спостерігає за нами, сподіваючись, що наші прагнення реалізуються в конкретні справи, які піднімуть значення України у світі.
  Щорічно, починаючи з 2003 року, Україна у травні відзначає День Європи.  З цієї нагоди в бібліотеці – філії №2 з  читачами  - учнями 10 класів міського ліцею було проведено євроквест «Я поділяю європейські цінності».

  Діяльність Європейського Союзу, його завдання, принципи, структура, символіка, європейські стандарти в різних сферах життєдіяльності людини, впровадження безвізового  режиму  для України - усі ці питання активно обговорювались з юнаками і дівчатами.  Бібліотекарі також ознайомили присутніх з літературою, представленою на книжковій виставці «Відкрий Європу для себе!». Досягнення  європейських країн у різних галузях були представлені плакатами відповідної тематики, підготовленими власноруч учнями ліцею.
  У другій частині заходу учасники, поділившись на дві команди, виконували різноманітні завдання, брали участь в інтелектуальних іграх, бліц - вікторині, географічному лото,  демонструючи  високий рівень знань. 



  Наприкінці старшокласники отримали тематичні закладки на згадку про зустріч. 
  Бажаємо нашим юним друзям більше читати, подорожувати, знайомитись з цікавими людьми і усвідомлювати, що Європа починається в серці кожного українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!