Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 20 травня 2017 р.

Візок європейських казок

Казка - це чарівний світ
                   мудрості криниця
Хай живе мільйони літ і не замулиться,  
Хай навчає люд завжди
                   як по правді жити
Щиру дружбу берегти,
                   рідний край любити.
  Наша країна розташована в центрі Європи і межує вона з сімома країнами, чотири з яких є членами Євросоюзу. Україна впевнено крокує європейським курсом і рано чи пізно стане рівною серед рівних країн ЄС. День Європи в Україні  відзначається  з 2003 року в третю суботу травня.Тож 2017 року цей день  припав на 20 травня.
      Ми намагаємося  якомога краще розуміти культуру  країн ЄС, бо саме культура народу є основою його світогляду.  Тож  надзвичайно важливо знайомити юних читачів з культурою європейських країн, а найкраще це зробити за допомогою казки.  Адже казка – це найулюбленіший і найпопулярніший літературний жанр серед читачів-дітей, саме завдяки казкам дитина починає розуміти, що таке добро і зло, правда та обман, та й взагалі казка є важливим супутником дитинства. Тож і відзначили в бібліотеці-філії №3 День  Європи, запросивши читачів молодшого шкільного віку у мультимедійну подорож «Казкова мандрівка по країнах Європи».

       До бібліотеки завітали учні  3 «Б» класу ЗОЖ №11. Початком  мультимедійної мандрівки став інформ-маршрут «У казку шлях такий цікавий», завдяки якому діти дізналися багато нового про країни Європи, а також Європейський Союз. А далі юні користувачі за допомогою ігрової слайд-презентації  «Казки далеких країв» пригадували казки, які їм вже знайомі та дізнавалися, в якій країні та ким вони були написані. Також діти залюбки  читали народні казки Англії, Франції, Німеччини, Італії, Данії та країн Скандинавії та визначали мораль цих казок – те, чому вчить та чи інша казка. Протягом усього заходу учасники мультимедійної подорожі  не втрачали живого інтересу до того, що відбувається, вони з ентузіазмом  розмірковували над почутим та відповідали на питання.
    Під кінець заходу  гості бібліотеки  ділилися враженнями та висловлювали свої думки про незвичайну мультимедійну подорож, з чого стало ясно, що вона була цікавою і корисною, чого бібліотекарі й прагнули досягти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!