Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 4 квітня 2017 р.

Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає

  Улюблене свято, на якому вшановують книгу і дитяче читання - Всеукраїнський тиждень дитячого читання - цікаво і насичено пройшло в дитячій бібліотеці ім. Л. Українки. Бібліотекарі підготували для своїх читачів програму, де кожен мав смогу вибрати те, що йому більше до вподоби:
-        свято «Чудо на ім’я Книга»
-        голосні читання «Казка від автора»
-        хенд-мейд «В країні Майстерляндії»
-        прем’єра казки «Івасик-Телесик»
  На свято-відкриття «Чудо на ім’я Книга» завітали учні 4 класу ЗОШ№3 разом з вчителем Ольгою Журавльовою. Під час заходу діти познайомилися з Нечитайликом та Поліаною, які повідали історію про хлопчика, який не любив ні книжок, ні читати…і що з цього вийшло.

   Під час презентації «Архітектурні  пам’ятники книзі» здійснили мандрівку містами світу, де  познайомилися з пам’ятниками книзі та пам'ятниками літературним героям в Україні.
    Здивування, радість і неймовірні відчуття переповнювали вихованців ДНЗ №15, коли вони побачили «живого і справжнього» письменника. Ведучим голосних читань «Казка від автора» став дитячий письменник Віктор Васильчук.
   Малеча залюбки занурилася в казково - книжкову країну, яку відкрив їм Віктор Борисович, прочитавши казочку «Як у їжачка голки з’явилися» та «Як у гавчика з’явився куцик». Казкар розповів історію виникнення оповідання «Подружилися» та інших своїх книжечок, написаних з реальних подій повсякденного життя. А щоб виявити  уважність слухачів, Віктор Борисович задавав каверзні питаннячка  по творах, з якими він ознайомив присутніх. 
Найуважніші отримали подарунки, а найсміливіші засипали питаннями «дядю Вітю». Між автором казок і дітьми зав’язався невимушений і цікавий діалог. Дитячій бібліотеці автор подарував свою першу книгу п’єс. Тож тепер читачі бібліотеки мають можливість в театрі «…оживає казка тут», грати казки і Віктора Васильчука.
  Хенд-мейд «В країні Майстерляндії» зібрав любителів творити чудеса своїми руками в імпровізованій українській хаті. 
Гості (користувачі бібліотеки) разом з господинею (бібліотекарем Оленою Клименко) виготовляли скриньки для дрібничок з бобін від скотчу, мережива, картону і оздоблювали їх бісером, метеликами та робили декупаж. 
Розмальовували яйця  та кроликів на Великдень (солоне тісто, фарби, лак), які прикрасили Великоднє дерево, що «виросло» у вестибюлі бібліотеки.
   До речі, ви ніколи не замислювалися, чому ж кролик – великодній символ?
   Саме зайці та кролики несли світильники Еостри, богині ранкової зорі та весняної родючості, адже ця тварина відрізняється феноменальною плодючістю.
    Розширити уявлення дітей про обереги, їх значення в житті українців допомогли власноруч зроблені дівчатками обереги - ляльки-мотанки «Подорожниця», а хлопцями - оберіг для дому (картон, полотно, різноманітні крупи та бобові, солоне тісто).
    Розрізняти добро і зло, знаходити вихід зі скрутних життєвих ситуацій та шанувати батьків, вчилися глядачі театру «…оживає казка тут» (вихованці ДНЗ№8) на прем’єрному показі казки “Івасик-Телесик”, акторами якого були найактивніші маленькі читачі.
    Читання книги - це таїнство! Той, хто читає - занурюється в неповторний світ. Це приголомшливе явище! І ким би ми не були, ми маємо читати і цінувати книги. Адже книга допомагає відчути чужий біль, страждання, радість, щастя. Вона не тільки дає нам знання, а й вчить доброті і сердечності. Це єдиний наш порадник, з яким ми не розлучаємося все життя. 

2 коментарі:

  1. Які ж молодці бібліотекарі, скільки радості подарували малечі. Я читаючи цю інформацію про такі цікаві заходи радію разом з дітьми. Як добре , що є люди, які дарують діткам стільки любові , радості і надають багато інформації при цьому.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо! Ми всіляко намагаємося урізноманітнити нашу роботу з дітьми, щоб їм було і весело, і цікаво, і корисно.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!