Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 22 березня 2017 р.

Жива криничка чарівної поезії

Цьогорічний Всесвітній день поезії для працівників центральної міської бібліотеки пройшов у незвичному форматі. Вчителі ЗОШ №3 гостинно запросили  бібліотекарів  взяти участь у шкільному святі поезії  у якості виступаючих та суддів. Конкурс читців-декламаторів «Плід душі і хист руки», присвячений всесвітньому дню поезії, пройшов  дуже цікаво. За призові місця поборолися учасники від наймолодших - учнів перших класів до найстарших - одинадцятикласників. 

 Конкурс складався з двох частин: перша  присвячена українській вишивці, а друга – нашому поету-земляку Миколі Сингаївському, якому минулого року відзначали 80-річний ювілей. Свято вдалось на славу, воно захопило  не тільки учасників, але й гостей. Гарно прикрашена зала створила атмосферу свята і радості. Одягнуті у національний одяг  школярі читали вірші про вишиванки, українські рушники.  Другу частину заходу відкрили бібліотекарі, ознайомивши присутніх з життєвим та творчим шляхом  Миколи Сингаївського. 
Микола Федорович - багатогранна особистість: поет, прозаїк, публіцист. Майже півстоліття він віддав журналістиці.  За межами України його ім’я широко відоме як перекладача. Впродовж багатьох років Микола Сингаївський був незмінним головою журі Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» та головою комісії з премії імені Василя Юхимовича. За ініціативи Олександра Бакуменка, українського письменника й друга поета було засновано Міжнародну літературно-мистецьку премію ім. М. Сингаївського.  У фондах центральної міської бібліотеки  є поетичні збірки Миколи Сингаївського різних років видання. Для ознайомлення з ними бібліотекарі підготували  книжкову поличку «Жива криничка чарівної поезії». Особливо дорогими для бібліотеки є книга поезій  «Синові в дорогу» (1982р.),  подарована бібліотеці автором з власним підписом та книга віршів і поем «Листи до жайворонків» (1996р.) – подарована автором у день його 70-річного ювілею. Святом були задоволенні всі, як учасники конкурсу, які  не залишилися без подарунків, так і присутні, які  пережили багато приємних і радісних хвилин. 

2 коментарі:

  1. Читаючи цей допис на вашому блозі, я зрозуміла, що бібліотекарі тісно співпрацюють зі школою №3. Бажаю вам і надалі проводити заходи спільно з вчителями шкіл. Ну що скажеш, молодці!

    ВідповістиВидалити
  2. З вчителями ЗОШ №3 у нас склалися дружні творчі стосунки. Дуже приємно спілкуватися із людьми, які працюють креативно. Дякуємо, Валентино, за небайдужість!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!